Update articol:
Un nou episod care ilustrează perfect modul de lucru în alianţa PSD-ALDE

Eugen Teodorovici şi Anton Anton, contre pe modificările OUG 114 pe partea de energie

www.dcnews.ro www.dcnews.ro

Contrele de azi dimineaţă dintre ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Energiei, Anton Anton, privind modificările OUG 114 pe partea de energie demonstrează, încă o dată, degringolada în care se află actuala coaliţie de guvernare. 

Mediul de afaceri a fost bulversat odată cu apariţia OUG 114/2018, care nu ştie pe cine să mai creadă – PSD spune ceva, ALDE spune altceva. Liderii celor două formaţiuni se întâlnesc separat cu reprezentanţi ai băncilor, fondurilor de pensii, energie  şi primesc informaţii contradictorii: ba că se schimbă, ba că nu se schimbă. În tot timpul asta, acţiunile companiilor, influenţate de apariţia OUG 114,  fluctuează la Bursă, dar Autoritatea de Supraveghere pare că trece cu vederea tot acest circ care costă.                

În această dimineaţă, a avut loc un nou episod, care ilustrează perfect modul de lucru în alianţa PSD-ALDE. Ministrul Finanţelor a susţinut că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări ale OUG 114 în  domeniul energiei, în timp ce Anton Anton a precizat că nu se aşteaptă la nicio modificare. 

Anton a fost întrebat de moderatorul conferinţei, înainte de venirea lui Teodorovici, ce se va modifica pe partea de energie din OUG 114.

“Cred că asta era întrebarea pentru Teodorovici. OUG încearcă să limiteze pentru doi ani o creştere nejustificată şi neaşteptată a preţurilor la energia electrică şi gaze, asta face OUG 114. Din acest punct de vedere nu ne aşteptăm să facem nicio modificare, este scopul pentru care am făcut ordonanţa, cu băncile nu e problema mea”, a spus Anton.

Între timp, la conferinţă a apărut şi Teodorovici, care a fost întrebat acelaşi lucru. Răspunsul a fost următorul: “Joi, în şedinţa de Guvern, va fi un proiect de modificare a OUG 114. Pentru partea de energie, aseară am primit propuneri de modificare din partea Ministerului Energiei”, a spus Teodorovici.

Potrivit Agerpres, jurnaliştii i-au atras atenţia lui Teodorovici că, în lipsa sa, Anton a anunţat deja că nu vor fi schimbări pe partea de energie, însă ministrul Finanţelor i s-a adresat omologului de la Energie: “Vă rog să le spuneţi ce mi-aţi trimis aseară” şi a întors microfonul spre Anton, care nu a dat niciun răspuns.

Guvernul de la Bucureşti a decis în luna decembrie 2018, prin Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare, plafonarea la 68 de lei/MWh a preţului la gaze pentru următorii trei ani pentru toţi consumatorii casnici. Pentru consumatorii industriali preţul va fi, de asemenea, plafonat însă va fi un mix între preţul de 68 de lei pentru consumatorii industriali, preţul de import şi costul de înmagazinare.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING