Update articol:
Teodorovici: ”Oricine își asumă o reformă, își asumă și o doză de  risc, ceva cum a fost comisarul Cattani"

Eugen Teodorovici vrea eliminarea supra-accizei la carburanți

Direcția Generală a Vămilor va fi  separată de ANAF și va intra sub autoritatea directă a ministrului de Finanțe

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă legat de scoaterea accizei la combustibil și efectele unei astfel de măsuri, în condițiile în care acest subiect a fost adus în discuție de Teodorovici, pentru prima dată, în urmă cu un an.

“Unele propuneri, idei s-au făcut mai repede, altele mai târziu. Dar niciodată nu renunț la ele. Până nu sunt contraargumente. Acciza la combustibil este o discuție în continuare. Voi discuta cu premierul pentru forma cea mai bună”, a spus ministrul Eugen Teodorovici la Antena 3.

“Ştiţi foarte bine că sunt o persoană, unii ar spune nu neapărat liberal, liberală în gândire, în sensul că oricât ar încerca unii şi alţii să-mi pună în cârcă taxe, impozite, adoptări contra mediului de afaceri, nu o să reuşească pentru că totuşi mediul de afaceri are o altă abordare şi o altă percepţie”, a mai spus Eugen Teodorovici.

În urmă cu aproape un an, ministrul de Finanțe spunea că se poate lua în considerare scoaterea accizei la carburanți. Valoarea accizelor din România este de 48% la motorină şi aproximativ 50% la benzină, unul dintre cele mai ridicate la nivel european.

De asemenea, el a afirmat că OUG 114 nu poate să-i fie pusă “în cârcă”.

 
Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea ANAF și transferarea acesteia sub autoritatea directă a ministrului Finanțelor va fi adoptat în perioada următoare, a mai anunțat ministrul Eugen Teodorovici la Antena 3.
 
Acesta a explicat: ”Oricine își asumă o reformă, își asumă și o doză de  risc, ceva cum a fost comisarul Cattani (n.r. celebrul comisar anti-mafia din serialul italian “Caracatița”). De ani de zile, clasa politică a menținut o anumită stare incompatibilă cu o țară europeană. Reforma am anunțat-o anul trecut. Mențin același obiectiv, de a reforma tot ce înseamnă puncte vamale, în primul rând pe granița de est, au început discuții, se vor aduce echipamente, până anul viitor să închidem discuția cu reabilitarea și dotarea. Sunt voci puternice care nu doresc acest lucru. Nu dețin soluția magică, dar e important ca să reușești să îți dorești să faci un lucru. Dacă aveți un singur om care poate să spună și să dovedească faptul că eu am avut un alt interes de când sunt în administrația publică, atunci eu plec din viața publică. Ne dorim să modificăm cadrul legal actual, ca să putem angaja tinerii din zona economică, să intre cu perioadă de probă, fără concursuri, pentru că e nevoie de oameni tineri în ANAF și în vămi.
 
 

Ministrul mai spune că întreg personalul trebuie să fie testat pe criterii profesionale.

”Ca ministru de Finanțe, dacă poți să ai o structură mult mai suplă, mai eficientă, de ce să nu o faci? La rectificarea bugetară se va ține cont de rezultate pe anumite zone”, a afirmat Eugen Teodorovici, după ce a fost întrebat despre posibilitatea eliminării unor posturi din sectorul bugetar.

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021