Update articol:

Eugen Tomac: Atacul de la Tiraspol, prima mare provocare în regiunea transnistreană, controlată de 30 de ani de Federația Rusă

Sursa foto: facebook.com/pg/tomaceugen

Atacul de luni de la Tiraspol reprezintă prima mare provocare în regiunea transnistreană, controlată de trei decenii de Federația Rusă, spune liderul PMP Eugen Tomac.

Eugen Tomac a scris pe Facebook: “Atacul de la Tiraspol. Prima mare provocare în regiunea transnistreană, controlată de 30 de ani de Federația Rusă. În a doua zi de Paști, zi liberă, a fost atacat sediul Ministerului Securității (instituția succesoare a KGB). Nefiind nimeni în instituție, nu au existat victime.
Conform informațiilor apărute în această dimineață, în localitatea Maiac, raionul Grigoriopol, au fost atacate două turnuri de telecomunicații radio. Nici aici nu au fost identificate victime, potrivit relatărilor presei din R. Moldova.
Orașul Maiac este locuit majoritar de ucraineni – 50%, români – 30% și 20% se declară ruși, conform datelor oficiale.
Sunt două evenimente care au provocat îngrijorare în întreaga lume, mai puțin la Tiraspol. Aici, autoproclamatul lider Krosnoselskii a transmis în această dimineață un mesaj privind comemorarea victemelor accidentului nuclear de la Cernobîl din 26 aprilie 1986. Atât”.

  • Noi explozii în Transnistria, unde două turnuri de comunicaţie au fost scoase din funcţiune

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, informează Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Nu au fost raportate victime.

Zona unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului activează un grup de genişti, potrivit Deschide.md, care aminteşte că luni sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova apreciază că obiectivul urmărit este de a crea pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale, mai scrie Deschide.md.

 

 

Serviciul de Informații și Securitate, despre situația din Transnistria: Ne-am intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)