Update articol:

Euler Hermes: Insolvențele comerciale vor crește la nivel global în 2022 – prima dată de la pandemia Covid

bani, credit, euro Sursa Pixabay
  • Insolvențele comerciale vor crește în 2022, pe măsură ce guvernele retrag măsurile de sprijin care au ajutat companiile să rămână pe linia de plutire în timpul pandemiei Covid-19, a constatat o cercetare Euler Hermes.

  • La nivel global, insolvențele comerciale sunt de așteptat să crească cu 15%, a declarat asigurătorul de credit comercial într-un raport de miercuri.

  • Chiar și cu creșterea preconizată în 2022, insolvențele generale vor rămâne probabil cu 4% mai mici decât în 2019 – înainte ca Covid să se răspândească la nivel global, a spus Euler Hermes.

 

Insolvențele comerciale vor crește în 2022, deoarece guvernele retrag măsurile de sprijin care au ajutat companiile să rămână pe linia de plutire în timpul pandemiei Covid-19, potrivit unui nou raport al asigurătorului de credite comerciale Euler Hermes, citat de CNBC.

La nivel global, insolvențele comerciale sunt de așteptat să crească cu 15% în 2022, a spus Euler Hermes într-un raport de miercuri. Această creștere preconizată urmează după doi ani consecutivi de declin: insolvențele au scăzut cu 12% în 2020 și se preconizează că vor scădea cu încă 6% în 2021, a spus asigurătorul.

Chiar și cu creșterea preconizată în 2022, insolvențele generale vor rămâne probabil cu 4% mai mici decât în ​​2019 – înainte ca Covid să se răspândească la nivel global, a spus Euler Hermes.

„Privind la nivelurile de insolvență, guvernele au reușit să ajute companiile să facă față crizei: intervenția masivă a statului a împiedicat să aibă loc una din două insolvențe în Europa de Vest și una din trei în SUA în 2020”, a declarat Maxime Lemerle, șeful sectorului și de cercetare a insolvenței la Euler Hermes.

„Extinderea lor va menține insolvențele la un nivel scăzut în 2021, dar ceea ce se întâmplă în continuare depinde de modul în care acționează guvernele în următoarele luni”, a adăugat el.

De la începutul pandemiei, guvernele din întreaga lume au crescut cheltuielile pentru a sprijini sistemele de sănătate, gospodăriile și întreprinderile. Măsurile de sprijin includ reduceri și amânări de impozite, împrumuturi și garanții de stat, precum și transferuri de numerar. Între timp, băncile centrale au slăbit politicile pentru a menține fluxul de bani în economie.

Unele guverne au început să retragă acele măsuri de sprijin, în timp ce mai multe bănci centrale au majorat ratele dobânzii pe măsură ce economia globală se recuperează din criza cauzată de Covid.

Tendințe regionale

Insolvențele comerciale revin la nivelurile pre-pandemice pe unele piețe emergente, potrivit cercetărilor Euler Hermes. Multe dintre aceste țări au fost nevoite să reimpună restricții pentru a reduce noile valuri de infecții cu Covid și au primit sprijin politic mai puțin generos, se arată în raport.

Insolvențele din Africa sunt de așteptat să depășească nivelurile pre-pandemie în acest an, în timp ce cele din Europa Centrală/de Est și America Latină ar putea atinge acelaşi nivel în 2022, a spus asigurătorul.

Euler Hermes se așteaptă ca tendințele în ceea ce priveşte insolvența să fie mixte în Europa de Vest:

  • Țări precum Spania și Italia ar putea vedea insolvențele crescând peste nivelurile din 2019 până în 2021 sau 2022.
  • Țări, precum Elveția, Suedia și Portugalia, ar putea experimenta o revenire a insolvențelor în afaceri în 2022, dar nu au ajuns încă la nivelurile pre-Covid.
  • Pachetele mari de sprijin și extinderea acestor măsuri vor menține probabil insolvenţele scăzute în țări precum Franța, Germania și Belgia.
  • Între timp, Asia-Pacific se așteaptă să înregistreze o creștere anuală a insolvențelor cu 18% în 2022, a spus Euler Hermes. Anul viitor se așteaptă o „creștere puternică” de 69% în India, după ce procedurile judiciare au fost suspendate din cauza lui Covid, a declarat asigurătorul.

În SUA, o combinație de „sprijin masiv” și o revenire economică puternică vor menține insolvențele scăzute în 2021 și 2022, a adăugat Euler Hermes.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021