Update articol:

Euractiv.com: PNL va încerca să-l impună pe Siegfried Mureşan comisar european după căderea guvernului PSD

O sursă de rang înalt din cadrul Partidului Popular European (PPE) a declarat pentru euractiv.com că Partidul Naţional Liberal, care a coordonat strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului socialist care a trecut joi, va încerca să-l impună pe Siegfried Mureşan, eurodeputat şi vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, pentru funcţia de comisar european pentru transporturi, care i-a fost repartizată României, potrivit Agerpres.

Procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise, a anunţat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene.

Într-un interviu recent pentru euractiv.com, Mureşan declara: “Sub nicio formă Klaus Iohannis nu va numi un premier socialist interimar. Suntem acum pe primul loc în sondaje, suntem cel mai mare partid de opoziţie şi suntem câştigători ai alegerilor europene. De asemenea face campanie pentru preşedintele ţării şi suntem de departe cel mai apropiat partid de agenda sa pro-UE”.

“Dacă avem majoritate pentru a pica guvernul, credem că putem găsi o majoritate pentru a instala un nou prim-ministru; va fi dificil, dar nu va dura mult timp”, a adăugat Siegfried Mureşan în interviul acordat înaintea votului asupra moţiunii depuse de opoziţie.

Premierul Viorica Dăncilă a propus iniţial doi foşti colegi pentru postul de comisar european – Rovana Plumb şi Dan Nica. Ursula Von der Leyen a ales-o pe Rovana Plumb, dar Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European a respins-o din cauza unui conflict de interese.

Euractiv a relatat că PSD a explorat mai multe variante pentru înlocuirea Rovanei Plumb, dar în cele din urmă a insistat asupra lui Dan Nica. Nica nu poate fi însă considerat un expert în transporturi, consideră site-ul de afaceri europene, iar numirea lui ar încălca şi paritatea de gen pe care a promis-o Ursula von der Leyen.

BVB | Știri BVB

CEMACON SA (CEON) (21/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/01/2022)

Informare material AGOA din data de 25/28.02.2022

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/01/2022)

Incetare contract de munca ofiter de conformitate

BRK Dow Turbo Long 34750 (BKDOWTLD2) (21/01/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 25 Ianuarie 2022

AEROSTAR S.A. (ARS) (21/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014