Update articol:

Euroins România a înregistrat venituri în creştere cu 29% în T3 2019  

Euroins Insurance Group şi-a menţinut performanţa puternică în cel de-al treilea trimestru, înregistrând venituri consolidate, conform IFRS, de peste 315 milioane de euro, potrivit unui comunicat. Veniturile Euroins România au crescut cu 29%, la aproape 197 milioane de euro, iar cele ale Euroins Bulgaria cu un impresionant 45%, la 89 milioane de euro.

Profitul net consolidat al grupului este de aproximativ 6,9 milioane de euro, iar Euroins Bulgaria şi Euroins România sunt printre cele mai profitabile entităţi, urmate de ETI – asigurătorul de călătorii al Euroins, o companie de frunte pe piaţa asigurărilor de călătorie din Ucraina. În acest trimestru, Euroins Macedonia de Nord a devenit lider de piaţă pe segmentul asigurărilor agricole, în ţara respectivă, iar performanţa profitabilă se va menţine, cu prognoza de realizare a unui profit net de un milion de euro până la finalul anului.

Euroins România a crescut tradiţional pe segmentul RCA, dar compania a înregistrat o creştere şi pe liniile de business Proprietate şi Călătorii. Rezultatul tehnic al companiei s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor mai dificile de pe piaţa RCA din România, dar cu toate acestea, rezultatul final nu a fost afectat în mod semnificativ. Compania aşteaptă cu interes anunţatele schimbări legislative din domeniul RCA, care vor contribui la starea generală de sănătate a pieţei asigurărilor şi vor pune capăt, în sfârşit, abuzurilor practicate de către unele ateliere de reparaţii şi alte entităţi.

Euroins Insurance Group îşi menţine angajamentul de a creşte şi înregistra performanţă, precum şi de a oferi o experienţă îmbunătăţită clienţilor săi în pieţele în care activeaza şi, de asemenea, îşi propune să continue expansiunea în Europa centrală şi de est, mai arata compania.

 În prezent, grupul Euroins Insurance Group AD  are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. În 2017, agenţia internaţională de rating financiar a acordat Euroins România, cea mai mare companie din cadrul EIG, ratingul de asigurător de nivel „BB-” cu perspectivă stabilă. EIG este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, grup independent de top care operează în regiunea CEE/SEE/CIS, listat la bursele din Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria activează în operaţiuni de asigurări, leasing, vânzări auto, management de active şi investiţii.

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

VES SA (VESY) (25/11/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 25.11.2020