Update articol:
Planul de relansare se bazează pe un mecanism de eurobonduri

Europarlamentarul Clotilde Armand: Trebuie să învățăm să investim, să nu ezităm să cerem asistență tehnică europeană și să transformăm această criză într-o șansă de reconstrucție

Foto Facebook Foto Facebook

Planul de relansare se bazează pe un mecanism de eurobonduri, care a presupus depășirea unor temeri ce păreau de netrecut acum câteva săptămâni, spune europarlamentarul Clotilde Armand, explicând că a asigura împrumuturi către țările membre, garantate în comun de toate statele care fac parte din UE, e un liant foarte puternic! Avem exemplul istoric din 1790 când primul secretar american de finanțe a propus Congresului mutualizarea datoriilor și a deschis calea de la o confederație la federalismul actual din Statele Unite.

Domnia sa a mai spus: “În Europa avem voința de a construi împreună: acesta este mesajul pe care l-a transmis astăzi (n.r. ieri) noul plan de relansare anunțat de Comisia europeană care se ridică la 750 de miliarde de euro. 

Toți pașii importanți pe care i-a făcut Uniunea europeană au fost deciși în momente de criză. Suntem într-un astfel de moment extrem de important în care ori mergem mai departe împreună, ori riscăm să ne prăbușim în false interese naționale.

Această criză ne-a întărit convingerile. M-am bucurat că noul plan al Comisiei ia, de exemplu, în considerație o parte din ideile pe care le-am dezbătut în Parlamentul european și face un inventar al domeniilor strategice spre care trebuie să ne îndreptăm investițiile. Îmi doresc ca același demers să îl urmăm și în România. Avem nevoie să ne definim prioritățile în inovație, industrie, agricultură pentru a ne plasa în lumea competitivă actuală. Din planul de relansare vom putea beneficia de cca 30 de miliarde, din care 2/3 fonduri nerambursabile. Trebuie să învățam să investim, să nu ezităm să cerem asistență tehnică europeană și să transformăm această criză într-o șansă de reconstrucție.

Facem parte dintr-un proiect pe care multă lume îl critică, dar cei mai mulți îl invidiază.”

 

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021