Update articol:

Europarlamentarul Daniel Buda: Solicit public demisia președintelui ANPC Marius Pîrvu, care a decis că românii trebuie să fie cobaii Europei, iar România groapa de gunoi a Europei

Foto Facebook Foto Facebook

Europarlamentarul liberal Daniel Buda i-a cerut, astăzi, demisia președintelui ANPC, Marius Pîrvu, afirmând că guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei. El a adăugat că guvernul știe de existența unor duble standarde pentru produse, însă nu acționează. 

Daniel Buda a spus: “Guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei! Demisia președintelui ANPC, Marius Pîrvu, devine obligatorie și nu opțională!

Existența unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul și Vestul Europei este de mult timp un subiect extrem de fierbinte, care frământă spațiul public. Nu și pe cei de la PSD-ALDE. Studiile de specialitate au confirmat existența unei astfel de situații îngrijorătoare. Cu toate acestea, Guvernarea PSD-ALDE, prin instituția din subordinea sa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, condusă de domnul Marius Pîrvu, a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerente pe care nu are rost să le discutăm. 
Refuzul de a particapa la acest studiu determină ca românii să nu știe exact care produse din România sunt identice cu cele din Franța sau Germania și care produse au o compoziție diferită și mai ales de ce. Românii au dreptul să fie informați și, în același timp, au dreptul să fie apărați de funcționarii din instituțiile statului, plătiți din taxele și impozitele lor. 
Studiile recente confirmă o incidență crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Din păcate, alimentele slab calitativ provoacă apariția unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Cu toate că guvernanții PSD-ALDE cunosc realitatea, aceștia refuză dreptul românilor de a se bucura de acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piața unică în mod nediscriminatoriu”.

Recent, preşedintele ANPC Marius Pîrvu a fost întrebat de jurnalişti de ce instituţia pe care o prezideaza a refuzat să înscrie ţara noastră într-un proiect european privind cercetarea dublului standard în industria alimentară.

În acel moment, președintele ANPC, Marius Pîrvu, și-a pierdut răbdarea, declarând că a luat decizia de a nu trimite date din cauza că România urmă să preia președinția rotativă a UE și, în consecință, “trebuia să fie imparțială, să nu se pronunțe”, în această chestiune.

Jurnaliştii au insistat, cerând explicații suplimentare, potrivit ziare.com. Pîrvu a răspuns că oricum România n-a pierdut nimic pentru că n-a participat la respectivul proiect. Motivul: europenii n-ar fi analizat decât etichete, fără a face analize de laborator pe alimente. Iar un astfel de proiect – de analiză doar la nivelul etichetei – ar desfășura oricum și ANPC, aici în țară, a mai spus Pîrvu.

Când au încercat să-l întrebe pe Niculae Bădălău dacă știa despre faptul că România a refuzat să participe la proiectul european, Marius Pîrvu a încercat să întrerupă demersul, susțînând: “Răspund tot eu!”.

Ulterior, când în sfârșit a putut lua cuvântul, Bădălău a spus că n-a știut despre proiect, având multe domenii de gestionat în minister, dar că se va informa. Apoi, pe un ton măsurat, ministrul Economiei i-a cerut lui Marius Pîrvu să le prezinte cât mai curând jurnaliștilor concluziile studiului ANPC, dar să o facă “mai calm, că e mai bine”.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022