Update articol:

Europarlamentarul USR Cotilde Armand: “Îl rog pe domnul ministru Lucian Bode să sesizeze autoritățile statului cu privire la www.portaleromania.ro, cel mai scump website nefuncțional din lume plătit de cetățenii României”

Foto Facebook Foto Facebook

www.portaleromania.ro este cel mai scump website nefuncțional din lume plătit de cetățenii României, spune europarlamentarul USR Clotilde Armand, precizând că  12 milioane de euro a costat “această mare fraudă digitală”.

În opinia europarlamentarului, acest portal nefuncțional continuă să înghită bani publici pentru mentenață. În ultimii 5 ani, aproape 800.000 lei s-au cheltuit pe mentenanța acestuia.

Clotilde Armand precizează: “Portalul ar fi trebuit să ne ofere informații despre toate unitățile administrativ-teritoriale din România (3.188 de localități) sau despre stadiul unor proiecte legislative. Rezultatul? Eroare.

Îl rog pe domnul ministru Lucian Bode să ne spună ce se mai întâmplă cu acest website inutil și să sesizeze autoritățile statului pentru imensa fraudă din banii publici”.

Acum câțiva ani, Hotnews scria că Portalul eRomânia, pe care statul a cheltuit 12 milioane de euro când la conducerea Ministerului Comunicațiilor era Gabriel Sandu (PDL), trimis la  închisoare în ‘dosarul Microsoft’, este inaccesibil de luni de zile. Contactați de HotNews.ro, oficialii Ministerului Comunicațiilor susțineau că ‘portalul este unul performant însă, în același timp, nu este utilizat la capacitatea lui maximă din cauza lipsei de interes a cetățenilor și autorităților locale, motiv pentru care ministerul se preocupă să actualizeze o serie de funcționalități în concordanță cu nevoile actuale ale cetățenilor’.

Controversatul portal eRomania a fost dezvoltat de firma Omnilogic, condusa de Gabriel Marin, in baza unui contract incheiat in anul 2010, potrivit Hotnews. Procurorii DNA au adus in luna februarie 2015 noi capete de acuzare la adresa lui Dorin Cocos si a Elenei Udrea sustinand ca acestia au facut presiuni pentru a cere 3 milioane de euro ca sa deblocheze platile in contractul e-Romania.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX