Update articol:

EVERGENT Investments raportează cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei și un rezultat net cu 144% mai mare decât ținta aprobată de acționari pentru întreg anul 2021

Claudiu Doroș – Președinte Director general EVERGENT Investments

EVERGENT Investments raportează un rezultat istoric: valoarea totală a activelor de 2,599 miliarde lei, în timp ce rezultatul net este de 180,3 milioane lei, compus din 82,4 milioane lei profit net și 97,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, înregistrat la 30 septembrie 2021, potrivit unui comunicat al companiei.

„Raportăm astăzi cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei noastre, iar toți indicatorii financiari arată o creștere substanțială față de ținta anuală. Deși nu este o misiune ușoară să livrăm performanța consistentă și continuă, prin urmărirea strategiei noastre reușim să generăm performanțe investiționale semnificative pentru acționari. Rezultatul net, mai mare cu 144% față de cel previzionat, demonstrează forța modelului nostru de business, performanța managementului și a întregii echipe. Privind înspre viitor, identificăm noi oportunități de creștere într-o nouă eră economică și tehnologică, văzând premise solide pentru investiții cu randamente consistente. Administrăm activ portofoliul listat, cu cele mai performanțe companii din sectorul energetic-industrial și financiar-bancar, în același timp atenția noastră se îndreaptă spre noi proiecte în real-estate, agribusiness și energie verde. Considerăm că suntem într-o fază de început a unui proces accelerat de creștere a companiei și a valorii pentru acționarii noștri.” – declară dl. Claudiu Doroș – Președinte Director general EVERGENT Investments.

Rezultatul net înregistrat este cu 144% peste ținta de 73,9 milioane lei, aprobată de acționari pentru întreg anul 2021. Această performanță de aproape 2,5 ori mai mare decât nivelul bugetat în condiții de incertitudine este  datorată profitului net realizat, de 5 ori mai mare decât cel bugetat, determinat de creșterea valorii juste a investițiilor în unități de fond și a depășirii cu 70% a câștigului net reflectat în rezultatul reportat. În același timp, cheltuielile activității curente reprezintă doar 45% din totalul bugetat pentru întreg anul 2021.

BVB | Știri BVB

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (08/12/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni