Update articol:

EximBank oferă garanţii de stat şi credite cu dobândă subvenţionată companiilor mari şi IMM-urilor

Companiile mari şi IMM-urile cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei pot aplica, din 15 decembrie 2022, pentru garanţii de stat şi credite cu dobândă subvenţionată în cadrul noii scheme de ajutor de stat, derulată prin intermediul EximBank.

“Promisiunea EximBank de susţinere a companiilor româneşti se materializează în noi instrumente financiare care facilitează accesul la finanţare al firmelor a căror activitate este afectată de contextul pe care îl traversăm. Ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, fluxurile comerciale şi lanţurile de aprovizionare au fost perturbate şi au avut loc creşteri mari şi neaşteptate de preţuri, în special în sectorul energetic, cu efecte directe sau indirecte care afectează multe sectoare economice. Prin implementarea acestei scheme de ajutor de stat acţionăm de o manieră coordonată cu celelalte state membre pentru susţinerea companiilor locale care au nevoie de un partener financiar solid pentru a face faţă impactului pe care războiul îl are asupra mediului de afaceri european şi local. Sunt convins că, utilizând noile facilităţi oferite de EximBank, firmele româneşti vor găsi soluţiile optime pentru a depăşi provocările actuale şi vor traversa această perioadă dificilă, minimizând efectele ei adverse asupra derulării afacerilor”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Potrivit unui comunicat de presă al băncii, transmis luni AGERPRES, în cadrul acestui program financiar, pe care EximBank îl implementează în baza mandatului special primit din partea statului român, companiile româneşti pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenţionată, precum şi garanţii de stat, irevocabile şi necondiţionate, care acoperă maximum 90% din creditele de investiţii şi creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, exclusiv ca expuneri noi.

Finanţările şi garanţiile se acordă până la data-limită de semnare a documentaţiei contractuale, ce va fi actualizată permanent pe site-ul EximBank, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

EximBank se implică activ de aproape 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale prin produsele sale specifice de finanţare, garantare şi asigurare.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014