Update articol:
COMUNICAT

EximBank, premiată pentru dinamica profitului

Eximbank a fost premiată pentru performanţele financiare înregistrate anul trecut prin decernarea Premiului pentru cea mai bună dinamică a profitului, în cadrul Galei Bancheri de Top, organizată ieri de revista „Piaţa Financiară”, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției.

EximBank a raportat pentru 2018 o creștere consistentă a expunerilor, o calitate ridicată a activelor, o majorare a cotei de piață pe segmentul de creditare corporate, precum și un profit record, se mai arată în comunicat.

La finele anului, banca administra expuneri totale în valoare de 8,0 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de sfârșitul anului 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanță financiară din ultimii nouă ani. Variația semnificativă a profitului față de anul precedent a fost marcată major de îmbunătățirea calității activelor și de creșterea gradului de recuperare a creanțelor neperformante, dar și de buna gestionare a portofoliului de produse complementare finanțării – produse de trezorerie și cash management – care și-au majorat contribuția în profitul băncii, transmit reprezentanții băncii.

În 2018, EximBank a crescut creditarea cu 27% față de 2017, ajungând la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care i-a consolidat poziția pe zona de creditare corporate prin câștigarea de cotă de piață. Creșterea activelor a propulsat banca pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piața locală, cea mai înaltă poziție ocupată de EximBank până în prezent.

Eforturile pe care banca le-a depus pentru a convinge mediul de afaceri că este capabilă să propună soluţii financiare complexe şi atractive pentru absolut toate tipurile de companii s-au materializat în 2018 în dublarea numărului de clienți, respectiv în triplarea soldului creditelor trase (de la 1,0 miliarde lei la peste 3,4 miliarde de lei), comparativ cu 2012.

EximBank se implică activ de peste 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea. Banca are astăzi capacitatea de a propune un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014