Update articol:

Experţi: China ar putea să-şi dezvolte sisteme tehnologice şi financiare, separate de restul lumii

china

Costul unei „decuplări” SUA-China ar fi ridicat, dar asta nu înseamnă că Beijingul nu va alege să creeze sisteme separate de restul lumii, a declarat un expert pentru CNBC săptămâna aceasta.

“Există un pericol real ca China și o mare parte din restul lumii să dezvolte sisteme financiare separate pentru lucruri precum plățile datoriilor internaționale și plățile  pentru comerț”, a declarat Robert Daly, directorul Kissinger Institute on China and the United States din cadrul Wilson Center.

China ar putea să dezvolte şi sisteme tehnologice diferite, a afirmat Daly la emisiunea Street Signs Asia de la CNBC.

”Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă vor exista sisteme financiare, economice, tehnologice şi digitale diferite, atunci se va putea vorbi despre decuplare, iar China va merge individual într-o măsură considerabilă”, a spus expertul.

Daly afirmat că preşedintele Donald Trump ”a făcut ameninţări maxime, extreme” îm timpul mandatului său, dar că de obicei ”dă înapoi” după ce se gândeşte la consecinţe.

“Există anumite persoane la Casa Albă care ar dori o decuplare din punct de vedere tehnologic de China şi ar dori să nu-i furnizeze cipuri care ar putea ajuta la construirea puterii globale a Chinei. Dar nu vor să falimenteze Qualcomm, nu vor să facă rău fermierilor americani care au fost deja subvenţionaţi de contribuabilii americani cu 28 miliarde de dolari plus din cauza războiului comercial “, a spus Daly.

Daly descrie decuplarea ca fiind ”mai mult decât o retorică de campanie” a administraţiei Trump.

Potrivit Reuters, Trump a spus, marţi, susţinătorilor la un miting că ”agenda lui Joe Biden este făcută în China, în timp ce propria sa agendă este făcută în SUA”. De asemenea, el l-a numit pe Biden ”globalist vândut”.

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera