Update articol:

Explozie auzită în centrul Madridului (video)

https://elpais.com/espana/madrid/2021-01-20/explosion-en-un-edificio-del-centro-de-madrid.html https://elpais.com/espana/madrid/2021-01-20/explosion-en-un-edificio-del-centro-de-madrid.html
  • El Pais: Deflagrația puternică a aruncat în aer cele trei etaje superioare ale unei clădiri

O explozie puternică, ale cărei cauze sunt necunoscute, a fost auzită miercuri în centrul Madridului, au declarat mai multe mass-media locale, inclusiv La Sexta TV și El Pais.

 

Este vorba de o clădire din centrul Madridului, în care se află parohia Virgen de la Paloma, în jurul orei trei după-amiaza. Explozia puternică a aruncat în aer cele trei etaje superioare ale clădirii, situată la 98 de Calle de Toledo. Până în prezent, nu au fost raportate decese sau răniți, potrivit El Pais. Nouă echipe de pompieri din Madrid și 11 unități Samur s-au deplasat la fața locului. Clădirea afectată este adiacentă unui azil de bătrâni, unde evenimentul a fost inițial localizat din greșeală. Un purtător de cuvânt al grupului Los Nogales a raportat că „niciun rezident sau angajat nu a fost rănit”. 

 

La Sexta TV a citat surse guvernamentale spunând că este posibil să fi fost o scurgere de gaz. Oficialii nu au putut confirma imediat. De asemenea, doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit o explozie puternică. După explozie a fost observat fum în cartier, au relatat martorii. Serviciile de urgență nu au putut confirma imediat ce s-a întâmplat.