Update articol:

Explozie la o uzină chimică din China – 47 de morţi până acum (vezi video)

O explozia produsă acum câteva ore într-o uzină chimică din estul Chinei a făcut cel puţin 47 de morţi, potrivit unui nou bilanţ revăzut în creştere anunţat în această dimineaţă de autorităţi.

 

 

 

Potrivit municipalităţii din Yancheng, alte 90 de persoane au fost grav rănite atunci când deflagraţia zburat joi unele clădirile uzinei, iar 640 au avut nevoie de tratament medical. Explozia a avariat clădiri de locuinţe şi a aruncat în aer un uriaş nor de fum. Peste 3.000 de persoane au fost evacuate.

Accidentul a avut loc în Parcul Industrial Chenjiagang din orașul Yancheng, în provincia Jiangsu. Supraviețuitorii au fost duşi în 16 spitale, 640 de persoane fiind tratate pentru leziuni. Focul s-a răspândit şi la fabricile vecine, iar copiii de la o grădiniță din apropiere  au fost răniți în explozie, conform presei. Semn al violenţei exploziei, Centrul naţional de seismologie a anunţat pentru aceeaşi oră un cutremur de pământ cu magnitudinea 2,2 în apropierea locului catastrofei.

Cauza exploziei este investigată, iar compania – care produce mai mult de 30 de compuși chimici organici, dintre care unii foarte inflamabili – a fost amendată pentru încălcări ale siguranței muncii în trecut, a spus China Daily. Președintele Xi Jinping, care se află în Italia într-o vizită de stat, a ordonat eforturi extinse de a se îngriji de răniți și de a “menține cu seriozitate stabilitatea socială”, potrivit televiziunii de stat.

Autoritățile trebuie să intensifice acțiunile pentru a preveni apariția unor astfel de incidente și pentru a afla cauza exploziilor cât mai repede posibil, a adăugat Xi.

“Recent au avut loc o serie de accidente majore, iar toate instituţiile importante  trebuie să învețe pe deplin lecțiile”, se arată în declaraţia lui Xi.

Agenţia de protecție a mediului din Jiangsu a anunţat că stația de monitorizare a mediului din zonă nu a găsit concentrații anormale de toluen, xilen sau benzen. Concentrațiile de acetonă și cloroform în afara perimetrului zonei de explozie au fost, de asemenea, în limitele normale, potrivit acesteia.

Jiangsu va face inspecții asupra producătorilor și depozitelor de produse chimice, potrivit unui anunț de urgență publicat vineri de mass-media oficiale. Potrivit declaraţiei, guvernul va închide orice firmă chimică care nu a respectat regulamentele privind substanțele chimice periculoase.

Mânia publică asupra standardelor de siguranță a crescut în China în ceea ce privește accidentele industriale, de la dezastre miniere până la incendii din fabrică, care au afectat cele trei decenii de creștere economică rapidă. În 2015, 165 de persoane au fost ucise într-o serie de explozii la un depozit chimic din orașul nordic Tianjin.

Exploziile de la Tianjin, unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume și nu departe de capitala Beijingului, au fost suficient de mari pentru a fi văzute de sateliți și înregistrați pe senzorii de cutremur. În ciuda angajamentelor repetate ale guvernului de a întări siguranța, fabricile chimice din China au fost afectate de dezastre. În noiembrie, o serie de explozii în timpul livrării unui gaz inflamabil la un producător de produse chimice a ucis 23 de persoane.

Vineri, peste 3.500 de membri ai echipelor de salvare erau mobilizaţi pe teren, au anunţat autorităţile din Yancheng, oraş situat la 260 de kilometri nord de metropola Shanghai.

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera