Update articol:

Explozie la Beirut: Donald Trump cere o anchetă ”transparentă” în Liban

Preşedintele american Donald Trump a cerut duminică guvernului libanez să efectueze o anchetă “completă şi transparentă” cu privire la explozia care a devastat săptămâna aceasta Beirutul, potrivit unui rezumat publicat de Casa Albă despre participarea sa la videoconferinţa internaţională referitoare la acest subiect, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Preşedintele Trump a reafirmat că SUA sunt pregătite şi dispuse să continue să furnizeze o asistenţă poporului libanez”, a indicat Casa Albă într-un comunicat.

Donald Trump “a fost de acord cu ceilalţi lideri asupra necesităţii unei coordonări stricte a răspunsului internaţional”, a precizat executivul american.

De asemenea, el “a cerut guvernului libanez să efectueze o anchetă completă şi transparentă la care SUA sunt pregătite să contribuie”.

Donald Trump a invitat la calm în Liban, recunoscând totodată “legitimitatea apelurilor manifestanţilor paşnici la transparenţă, la reforme şi la asumarea responsabilităţilor”, a conchis executivul american.

Într-un moment în care indignarea creşte în Liban faţă de o clasă conducătoare discreditată, preşedintele francez Emmanuel Macron ceruse deja joi o anchetă internaţională, idee respinsă de atunci de omologul său libanez Michel Aoun.

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (23/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 16.10.2020

VRANCART SA (VNC24) (23/10/2020)

Rata dobanda cupon nr. 16

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 22.10.2020

PRIMARIA ORASULUI ORAVITA (ORV27) (23/10/2020)

Informare - plati restante aferente emisiunii de obligatiuni emisa de Primaria Oravita & calcul rata dobanda pentru cuponul 26