Update articol:

Exxon Mobil vrea să vândă proprietățile de gaze de șist din SUA

Sursa Facebook

Exxon Mobil (XOM.N) a lansat marți vânzarea proprietăților de gaze de șist care se întind pe 27.000 de acri în bazinul Appalachian din Ohio, a confirmat compania, parte a unei vânzări în curs de desfășurare a activelor americane, potrivit Reuters.

Cel mai mare producător de petrol din SUA vinde 61 de sonde care anul trecut au produs aproximativ 81 de milioane de metri cubi pe zi echivalent (mmcfd) de gaze naturale, potrivit unui document citat de Reuters. Vânzarea include alte 274 de sonde operate de alte companii.

Vânzarea ar putea evalua activele la aproximativ 200 de milioane de dolari, pe baza prețurilor curente ale gazelor naturale și a producției existente din sonde, a spus o persoană familiarizată cu problema.

„ExxonMobil furnizează informații terților care ar putea avea un interes în active, dar nu s-a ajuns la niciun acord și nu a fost identificat niciun cumpărător”, a declarat purtătorul de cuvânt Sarah Nordin. Operațiunile continuă, a adăugat ea.

Exxon vrea să se concentreze asupra dezvoltării în Guyana, zonelor offshore din Brazilia și câmpului de șist din Bazinul Permian din Texas.

Contractele futures pe gaze naturale din SUA s-au stabilit marți la 4,219 USD, în creștere cu peste 80% de la sfârșitul anului 2020.

Compania și-a stabilit în urmă cu trei ani obiectivul de a strânge 15 miliarde de dolari din vânzările de active, iar anul trecut și-a accelerat eforturile de vânzare pe măsură ce prețurile la energie s-au redresat în urma pandemiei.

 

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)