Update articol:

Fabrica Rusal din Ucraina suspendă producția la rafinăria de alumină din Nikolaev

Foto Twitter Foto Twitter

Rusal a suspendat producția la rafinăria de alumină din Nikolaev, având în vedere evoluțiile din Ucraina, a declarat producătorul rus de aluminiu în declarația sa publicată marți la Bursa de Valori din Hong Kong.

„Rusal anunță că, din cauza provocărilor logistice și de transport inevitabile de pe Marea Neagră și zona înconjurătoare, a fost obligată să oprească temporar producția la Rafinăria de Alumină Nikolaev situată în regiunea Nikolaev, Ucraina”, a spus compania.

„Deși producția de alumină va fi redusă drastic pe termen scurt, nu există un impact imediat mai larg asupra producției de aluminiu la topitoriile de aluminiu asociate grupului”, a menționat Rusal.

„Prioritatea numărul unu a grupului rămâne bunăstarea și siguranța angajaților noștri și a familiilor lor din Ucraina, iar Compania va continua să ia orice măsuri necesare pentru a-i menține în siguranță și pentru a asigura continuitatea afacerii”, a adăugat producătorul de aluminiu.

Rafinăria de alumină Nikolaev produce peste 1,7 milioane de tone de alumină anual.

RUSAL (în rusă ОК РУСАЛ)  este deținută de miliardarul Oleg Deripaska. În anul 2004, Roman Abramovici (proprietarul clubului de fotbal Chelsea) era și el acționar al companiei.

Compania a fost creată în martie 2007 prin fuziunea celui de-al treilea producător de aluminiu din lume, RusAl (Ruskii Aluminium), cu rivalul de dimensiuni mai mici SUAL, împreună cu anumite active deținute de grupul elvețian Glencore International.

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022