Update articol:

Facebook pregăteşte noi instrumente în cadrul demersurilor de a preveni abuzurile asupra minorilor

facebook sigla logo

Gigantul social media Facebook a anunţat că pregăteşte noi instrumente în cadrul demersurilor sale de a preveni abuzurile asupra minorilor, informează dpa, potrivit Agerpres.

“Utilizarea aplicaţiilor noastre pentru comiterea de abuzuri împotriva copiilor este oribilă şi inacceptabilă”, a scris pe blogul companiei Antigone Davis, directoare în cadrul Facebook pentru aspectele legate de siguranţă.

Compania a indicat că lucrează la dezvoltarea de instrumente şi politici menite să împiedice distribuirea în reţea de conţinuturi care pun copii în postura de victime, două astfel de instrumente fiind în faza de “testare” – unul care are în vedere căutarea cu scop potenţial rău intenţionat de astfel de conţinuturi şi un altul care vizează distribuirea fără rele intenţii a conţinuturilor de acest fel.

La căutarea pe Facebook de termeni asociaţi cu exploatarea copiilor, apare un mesaj tip pop-up de avertizare asupra consecinţelor vizionării de astfel de materiale şi care prezintă totodată modalităţi de a obţine asistenţă din partea unor organizaţii anti-abuzuri.

Pe lângă eliminarea conţinuturilor nocive, astfel de postări vor fi de asemenea raportate Centrului naţional pentru copii dispăruţi şi exploataţi (NCMEC).

Al doilea instrument, vizând oprirea partajării de conţinuturi ce reprezintă abuzuri împotriva minorilor, constă într-o alertă de securitate care avertizează asupra consecinţelor distribuirii de astfel de materiale.

Compania urmăreşte în acelaşi timp să elimine profilurile, paginile, grupurile de pe Facebook, precum şi conturile de Instagram dedicate distribuirii de imagini cu copii care prezintă ipostaze, hashtaguri sau comentarii cu semne “nepotrivite” de afecţiune.

“În cadrul acestei noi politici, chiar dacă imaginile în sine nu încalcă regulile companiei, textul însoţitor ne poate ajuta să stabilim dacă un conţinut care implică minori are o tentă sexuală inadecvată şi dacă profilul, pagina, grupul sau contul asociate trebuie eliminate”, a menţionat Davis.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021