Update articol:

FBI a oprit hackerii din China „Volt Typhoon” care vizau infrastructura SUA; Aceştia au vizat stațiile de tratare a apei din SUA, rețeaua electrică, conductele de petrol și gaze naturale și sistemele de transport

  • FBI a închis un grup de hacking susținut de China, numit Volt Typhoon, a anunțat directorul Christopher Wray în cadrul unei audieri a comisiei din Parlament.

  • În luna mai, Microsoft a avertizat cu privire la eforturile de hacking ale Volt Typhoon, sfătuind clienții să-și schimbe detaliile de securitate.

  • Wray a tras câteva semnale de alarmă cu privire la eforturile de spionaj ale guvernului chinez din ultimii ani.

FBI a închis un grup important de hacking susținut de China, care a atacat sute de routere și a lucrat pentru a compromite infrastructura cibernetică a Statelor Unite, a anunțat miercuri directorul FBI, Christopher Wray, la o audiere a comisiei din Parlament, potrivit CNBC.

Grupul, cu numele de cod „Volt Typhoon”, a spart sute de routere de birou și de acasă pentru a permite guvernului chinez să-și acceseze datele, a declarat Wray Comitetului Camerei pentru Partidul Comunist Chinez. El a spus că routerele erau  depășite, ceea ce le-a făcut „ținte ușoare”.

Hackerii au vizat stațiile de tratare a apei din SUA, rețeaua electrică, conductele de petrol și gaze naturale și sistemele de transport, a adăugat el.

„Astăzi, și literalmente în fiecare zi, atacă în mod activ securitatea noastră economică, angajându-se în furtul angro al inovației noastre și al datelor noastre personale și corporative”, a spus el.

În mai, Microsoft a ajutat la evidențierea amenințării hackerilor Volt Typhoon, avertizând că aceștia erau activi din 2021 și vizau infrastructura cibernetică a SUA. Compania i-a îndemnat pe clienții afectați să-și schimbe detaliile de securitate.

Hack-urile au devenit din ce în ce mai sofisticate, a declarat Jen Easterly, directorul Agenției pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii, în cadrul audierii. Ea a explicat că hackerii chinezi sunt capabili să „trăiască în sistemul de operare al unui computer” într-un mod care îi face dificil de identificat.

„Și-au crescut capacitatea de a acționa ca un administrator de sistem, așa că nu poți spune că este un actor chinez”, a spus Easterly.

Având în vedere cursa prezidențială actuală, Wray a adăugat că FBI s-a concentrat în mod special pe prevenirea interferențelor Chinei în alegeri. Înainte de recentele alegeri prezidențiale din Taiwan, insula autonomă a raportat mai multe campanii de dezinformare susținute de China, menite să influențeze alegerile sale.

„Ar trebui să ne așteptăm cu siguranță ca actorii străini să încerce să influențeze și să intervină”, a spus Easterly, vorbind despre alegerile din 2024. „Pentru a fi foarte clar, americanii ar trebui să aibă încredere în integritatea infrastructurii noastre electorale din cauza cantității enorme de muncă care a fost făcută”.

Wray a spus că o aplicație precum TikTok oferă deja Partidului Comunist Chinez o posibilă cale către alegerile din SUA, deoarece colectează date private ale utilizatorilor americani.

Comentariile oficialilor se adaugă la o serie de avertismente despre amenințarea Chinei la adresa securității cibernetice a SUA. În iulie, hackerii chinezi au compromis și conturile de e-mail ale ambasadorului SUA în China și ale altor oficiali. Și anul trecut, guvernul SUA a identificat și doborât un balon spion chinez.

Wray însuși a dat semnale de alarmă cu privire la ameninţarea Chinei de ani de zile. În februarie 2022, el a declarat pentru NBC News că a fost șocat să afle amploarea spionajului chinez când a devenit director FBI. Mai târziu în acel an, s-a alăturat oficialilor britanici la Londra pentru a lansa un alt avertisment cu privire la amenințările la adresa securității naționale, inclusiv intenția țării de a invada Taiwan.

Comitetul PCC al Camerei a fost format la începutul anului trecut pentru a examina și reglementa relațiile dintre SUA și China. Oficialii guvernului chinez au criticat creația acesteia. Ambasada Chinei la Washington, D.C., nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2024)

Reconectarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la sistemul energetic national

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni