Update articol:

FBI şi Ministerul Justiţiei anchetează moartea lui Epstein, găsit spânzurat în celulă

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) va ancheta moartea finanţistului şi miliardarului american Jeffrey Epstein, 66 de ani, plasat în detenţie la 8 iulie pentru exploatare sexuală şi asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore, şi care a fost găsit sâmbătă spânzurat în celula sa dintr-o închisoare federală din Manhattan, informează EFE.

Jeffrey Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump şi prinţul Andrew risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Acesta a mai încercat să se sinucidă pe 25 iulie, fiind găsit în stare de inconștiență și cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din Manhattan, New York.

“Moartea lui Epstein ridică semne de întrebare serioase la care trebuie să primim răspuns”, a apreciat ministrul justiţiei din SUA, William Barr, care s-a declarat îngrozit că un astfel de incident s-a putut întâmpla în timp ce inculpatul se afla în custodia guvernului federal. Barr a mai spus că, în afară de ancheta realizată de FBI, şi Ministerul Justiţiei va desfăşura propria sa anchetă.

Roberta Kaplan, o avocată care o reprezintă pe una dintre victimele lui Epstein, a declarat pentru The Wall Street Journal că decesul finanţistului nu înseamnă şi finalul anchetei. “Numeroasele victime ale lui Jeffrey Epstein şi ale complicilor săi nu trebuie să-şi piardă speranţa”, a insistat Kaplan, care a promis să facă dreptate pentru clienta ei şi a dat asigurări că “toate faptele sale monstruoase vor fi cunoscute de întreaga lume”.

Finanţistul şi miliardarul american Jeffrey Epstein s-a sinucis vineri seara în celula sa din penitenciarul din Manhattan, au informat sâmbătă mass-media americane citate de Reuters. Un judecător federal respinsese în iulie solicitarea de arest domiciliar pentru Jeffrey Epstein, hotărând menţinerea în detenţie a miliardarului american acuzat de agresiuni sexuale şi trafic de minore.

Judecătorului Richard Berman subliniase că inculpatul deţinea un avion personal şi un paşaport austriac fals, existând riscul ca acesta să fugă. El respinsese şi cererea de eliberare pe cauţiune, prezentată de apărarea lui Jeffrey Epstein, care era pregătită să plătească peste 100 de milioane de dolari.

Avocaţii miliardarului propuseseră arest la domiciliu în Manhattan, brăţară electronică şi instalarea de camere de supraveghere. Pentru cele două capete de acuzare, Epstein era pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 45 de ani.

Conform actului acuzării,  citate de Agerpres, cel puţin în perioada 2002 – 2005, Epstein ar fi adus minore – unele în vârstă de doar 14 ani – la reşedinţele sale din Manhattan şi Palm Beach în scopul de “a se angaja în acte sexuale cu el şi cu partenerii săi de afaceri, după care le dădea sute de dolari”.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/05/2022)

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semneaza un Memorandum de Intelegere

MUNICIPIUL BISTRITA (BIS29) (24/05/2022)

Plata rata cupon 50, rambursare rata principal 50 & calcul rata dobanda pentru cuponul 51

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014