Update articol:

FBI vrea să îl aresteze pe „Bucătarul lui Putin”, oferind o recompensă de 250.000 USD

FBI l-a adăugat vineri pe magnatul cateringului Yevgeny Prigozhin, cu legături apropiate de Kremlin, pe lista infractorilor căutaţi, oferind o recompensă de până la 250.000 de dolari pentru informații care ar putea duce la arestarea sa, potrivit Moscow Times.

FBI îl acuză pe Prigozhin de „conspirație pentru fraudarea alegerilor din Statele Unite” prin sponsorizarea Agenției de Cercetare pe Internet, aşa numita „fabrică de troli” din Sankt Petersburg care ar fi desfășurat o campanie online pentru a influența alegerile și politica din SUA.

„Numitul (Prigojin) a supravegheat și aprobat întreagul proces de interferență cu sistemul politic și electoral din SUA, care a inclus achiziționarea de spațiu de stocare pe serverele americane, crearea a sute de conturi false și folosirea de identități furate de la persoane reale din Statele Unite”, se arată în documentul FBI.

Biroul Federal de Investigații al SUA a pus o recompensă de 250.000 de dolari pentru orice informație care ar duce la arestarea lui Evgheni Prigojin.

Prigozhin a spus că FBI îl folosește ca țap ispășitor pentru crizele interne din  Statelor Unite. “Societatea americană se află sub o povară copleșitoare de probleme: oligarhii și politicienii jefuiesc bugetul. Este necesară o poveste de groază pentru a acoperi decalajul colosal dintre statul paralel și popor”, a scris Prigozhin pe canalul său Telegram.

„Amenințarea rusă este ideea principală a operațiunii Vânătoare de vrăjitoare, care are loc în Statele Unite”, a adăugat el.

Prigozhin este denumit „bucătarul-șef al lui Putin” pentru afacerile sale de catering din jurul Kremlinului , dar și pentru implicarea sa în promovarea intereselor lui Putin în străinătate, în special în Africa. Conglomeratul lui Prigojin include companii precum Lobaye, o firmă de investiții care finanțează posturi de radio din Republica Centrafricană. Finanțează, de asemenea, antrenarea recruților armatei statului african de către 250 de mercenari ruși. Prigojin primește la schimb concesii generoase pentru a explora și exploata minele de diamante și aur în țara care e o bogată sursă de metale prețioase.

Anunțul FBI a menționat, de asemenea, legăturile lui Prigozhin cu Indonezia, Qatar și Estonia, pe lângă guvernul rus, adăugând că ar trebui considerat „un risc pentru zborurile internaționale”.

FBI enumeră alți 12 cetățeni ruși pe listă pentru presupusa ingerință în alegerile prezidențiale americane din 2016.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera