Update articol:

Fed ar putea crește ratele dobânzilor cu trei sferturi de punct în această săptămână (CNBC)

FED

Piețele încep să anticipeze un ritm și mai rapid de majorări ale ratei dobânzii, iar oficialii Rezervei Federale se pare că iau în calcul și această posibilitate, scrie CNBC.

Factorii politici ai băncilor centrale acceptă ideea unei creșteri cu 75 de puncte de bază a ratei de referință a Fed, pe care băncile o folosesc pentru a se taxa reciproc pentru finanțarea overnight, transmite Steve Liesman de la CNBC.

Schimbările în perspectiva economică, inclusiv probabilitatea ca inflația să nu-și fi atins deja vârful, ar putea influența o mișcare mai mare a ratei dobânzii în timpul întâlnirii de două zile care se încheie miercuri.

O mutare de 75 de puncte de bază este „o posibilitate reală”, a spus Liesman.

Un articol anterior din Wall Street Journal, luni după-amiază, a raportat pentru prima dată schimbarea poziției băncii centrale. Rata cheie se transmite la multe produse de consum, cum ar fi creditele ipotecare și cardurile de credit.

Goldman Sachs a declarat că își modifică propria așteptare cu privire la majorarea dobânzilor de la 50 de puncte de bază la 75, invocând articolul WSJ și observând că ziarul a raportat cu o zi înainte că o majorare mai mare este „puțin probabilă”.

Economiștii Wall Street prevăd acum creșteri consecutive de 75 de puncte de bază în iunie și iulie, urmate de o mișcare de 50 de puncte de bază în septembrie și de 25 de puncte de bază în noiembrie și decembrie, ducând rata fondurilor federale la un interval de 3,25%-3,5% până la sfârșitul anului.

Instrumentul Fed Watch al Grupului CME, care indica cu tărie o creștere de 50 de puncte de bază în această săptămână, arăta o probabilitate de 96% de o mișcare de 75 de puncte de bază de luni seara.

Fed folosește creșterile ratei dobânzii ca o modalitate de a reduce cererea, care a generat niveluri ale inflației care au ajuns la maxime ale ultimilor 40 de ani. Piețele se așteaptă ca banca centrală să continue creșterea ratelor dobânzilor cel puțin până la sfârșitul anului, încercând să reducă inflația mai aproape de ținta de 2%.

Raportul de vineri privind indicele prețurilor de consum a arătat că inflația generală în luna mai a urcat la 8,6%.

Rădăcinile inflației sunt multiple: lanțurile de aprovizionare restricționate împing prețurile, în timp ce prețurile la energie cresc din cauza scăderii producției, situație agravată de atacul rusesc asupra Ucrainei. O nepotrivire între cerere și ofertă pe piața muncii alimentează, de asemenea, salarii mult mai mari, care, la rândul lor, duc la creșteri ale prețurilor.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021