Update articol:

Fed declară că ar putea începe „reducerea graduală” a stimulentelor până la jumătatea lunii noiembrie

FED

Oficialii Rezervei Federale (FED) din SUA ar putea începe să reducă ajutorul extraordinar pe care l-au acordat economiei până la jumătatea lunii noiembrie, potrivit proceselor verbale de la ședința băncii centrale din septembrie, publicate miercuri, anunta CNBC.

Rezumatul ședinței a indicat că membrii consideră că Fed a ajuns aproape de atingerea obiectivelor sale economice și, în curând, ar putea începe normalizarea politicii prin reducerea ritmului achizițiilor sale lunare de active.

Fed ar reduce încet, încet achizitiile de obligatiuni de 120 de miliarde de dolari pe lună. Procesul-verbal a indicat că banca centrală va începe probabil prin reducerea cu 10 miliarde de dolari pe lună a achizitiilor de titluri de stat și cu 5 miliarde de dolari pe lună a achizitiilor de titluri garantate ipotecar (MBS). Fed cumpără în prezent titluri de stat de cel puțin 80 de miliarde de dolari și MBS de 40 de miliarde de dolari.

Data țintă pentru încheierea achizițiilor în cazul în care nu există întreruperi ar fi la mijlocul anului 2022.

Procesul verbal arata ca „participanții au apreciat în general că, cu condiția ca redresarea economică să rămână pe linie generală, un proces de reducere treptată care s-ar încheia la jumătatea anului viitor ar fi probabil adecvat”.

„Participanții au menționat că, dacă o decizie de a începe reducerea achizițiilor ar avea loc la următoarea întâlnire, procesul de reducere ar putea începe cu calendarele lunare de achiziții care încep fie la jumătatea lunii noiembrie, fie la mijlocul lunii decembrie”, se arată în rezumat.

Fed urmează să se întâlnească pe 2-3 noiembrie. Începerea procesului de reducere a achizitiilor în noiembrie face parte dintre așteptările agresive ale pieței.

„Dacă anunță [reducerea] în noiembrie, nu văd de ce ar aștepta. Mergeți înainte și începeți ”, a spus Kathy Jones, strateg șef pentru titluri venituri fixe la Charles Schwab

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions