Update articol:

Fed spune că problemele imobiliare din China s-ar putea răspândi în SUA

FED

Rezerva Federală din SUA (Fed) a avertizat luni cu privire la potențialele contagiuni în sistemul financiar american din cauza problemelor imobiliare ale Chinei, scrie CNBC.

Din această vară, dezvoltatorul imobiliar foarte îndatorat China Evergrande a îngrijorat investitorii globali, deoarece compania a încercat să evite defaultul. Alți dezvoltatori chinezi s-au luptat, de asemenea, să-și ramburseze datoriile, sporind îngrijorările cu privire la o consecință mai amplă în a doua economie din lume – din care aproximativ un sfert este determinată de imobiliare.

„Situația din sectorul imobiliar din China ar putea tensiona sistemul financiar chinez, cu posibile răspândiri în Statele Unite”, a transmis Rezerva Federală în ultimul său raport de stabilitate financiară. Raportul a subliniat dimensiunea economiei și a sistemului financiar al Chinei și a legăturilor comerciale globale.

Analiştii au minimizat semnificaţia comentariilor Fed cu privire la proprietăţile imobiliare din China.

„Legătura de îngrijorare a Fed este că activitatea imobiliară a Chinei încetinește, dar dezvoltatorii au datorii mari [și] unii dintre ei (cum ar fi Evergrande) sunt diversificati în alte domenii ale economiei”, a spus Paul Christopher, de la Wells Fargo Investment Institute.

Aceste legături extinse înseamnă că o încetinire a pieței imobiliare din China ar putea duce în cele din urmă la șomaj, o scădere a actiunilor chineze și deflație – care s-ar putea răspândi prin canalele comerciale globale, pe măsură ce China își reduce achizițiile de bunuri din alte țări, a spus Christopher.

Cu toate acestea, o asemenea consecință este puțin probabilă. „Guvernul Chinei se luptă cu datoria corporativă mare de ani de zile, este alert și are resurse pentru a se ocupa de sectorul imobiliar”, a spus Christopher, observând că autoritățile pot cheltui încă mai mult pentru a aborda un șoc deflaționist, așa cum au făcut-o în trecut.

Cel mai recent raport al Fed a analizat, de asemenea, rolul investitorilor de retail și al rețelelor sociale în volatilitatea bursei la începutul acestui an, precum și rolul investitorilor străini într-o vânzare a masivă a titlurilor de trezorerie în martie 2020.

Rapoartele anterioare privind stabilitatea financiară de la Fed au menționat nivelul ridicat al datoriei din China și „prețurile imobiliare mari” drept riscuri care s-ar putea răspândi în SUA.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014