Update articol:

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT): Start vacanțe în România!

După o lungă perioadă de restricții de călătorii, stare de urgență și stare de alertă, a sosit timpul pentru „Starea de Vacanță”, anunță Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), potrivit unui comunicat de presă.

FAPT precizează: “De la 1 iunie, conform Calendarului propus de noi și întreaga Alianța pentru Turism și validat de Guvern, mii de români vor începe să călătorească spre destinații turistice din România, în excursii, călătorii și vacanțe.

Conform estimărilor FAPT, în acest an, românii vor rămâne în vacanță în România, din precauție și din nevoia de siguranță iar contextul granițelor care continua să rămână închise favorizează circulația turistică în România”.

“Românii iau deja cu asalt agențiile de turism, pentru rezervări către Litoral, stațiuni montane și balneare, către Delta Dunării,  Transilvania, Maramureș, Muntenia sau Banat – acasă, în România.

Litoralul este deja, la fel ca și în fiecare an, “destinația vedetă” ( cca 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie!), iar recomandările și studiile promovate de reputați medici și cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanța la mare, anul acesta, în terapie și  medicament. Tarifele pentru luna iunie sunt estimate la 180 Ron/ camera cu mic dejun /noapte la Eforie,  la 200 Ron/camera cu mic dejun /noapte la un Hotel de 3 stele la Mamaia, la 200 – 300 Ron/apartament de vacanță/noapte în Mamaia.  La același tarif de 200 Ron/camera cu mic dejun/ noapte ne putem caza și la un Hotel de 4 * în sudul Litoralului, în iunie, de exemplu în Venus sau Olimp.

Recomandăm turiștilor români să își contacteze agentul de turism, pentru a face rezervări, mai ales că lunile iulie și august se anunță deja ca foarte aglomerate, cu tarife pe care le regăsim acum mai mici chiar decât anul trecut, în timp ce iunie și septembrie au oferte cu adevarat speciale.

Operatorii din industria Horeca sunt responsabili si ferm angajati sa asigure protectie si siguranta prin masuri de bun simt pe care le-au implementat deja, conform recomandarilor facute, si sustin prin eforturi si investitii proprii costurile necesare implementarii accestor masuri, fara sa majoreze tarifele practicate. Avem obligația sa recompensam, prin servicii corecte si tarife atractive turistii care aleg vacanta in Romania, mai ales in acest an.

În același timp, consider că statul trebuie ca, prin mecanismele și instituțiile sale, să sprijine, să consilieze și să ajute acum industria și antreprenorii să poată face adaptarea la noile condiții de operare – în siguranță pentru consumatori și pentru personalul propriu, dar și în condiții de operare care să nu ne îndatoreze și mai mult, după o perioadă care ne afectează deja sever și care ne pune la grea încercare rezistența și mecanismele de supraviețuire a afacerilor”, a declarat Corina Martin, Președinte FAPT.

Turismul în România  debutează din 1 Iunie cu Oferte ca de nou început: plătești două nopți și stai trei sau plătești trei nopți și stai 4, pe Valea Prahovei și pe Valea Oltului, cazare la trei și patru stele cu masa pe terasa sau în camera!

În destinațiile de vacanță din România, tarifele pornesc acum de la 100-150 lei /camera/ noapte și depind de confort și serviciile suplimentare oferite de fiecare locație, a precizat Adrian Voican, Vicepreședinte FAPT.

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România reunește Asociațiile de Promovare și Dezvoltare a Turismului  BRAȘOV, PRAHOVA, BUZĂU, NEAMȚ, COVASNA, BUCOVINA, SIBIU, ORADEA, GORJ, RAȘNOV, TIMIȘ și BUCUREȘTI, care funcționează, în cea mai mare parte, ca organizații de management de destinație organizate în sistem de parteneriat public – privat, împreună cu operatorii privați din turismul local și autoritățile locale (Primării și Consilii Județene) din destinațiile pe care le reprezintă.

BVBStiri BVB