Update articol:
PARTENERIAT MEDIA

Federația Română de Șah lansează propria colecție de NFT-uri

Federația Română de Șah lansează propria colecție de NFT-uri

*Financial Intelligence este partener media al Federației Române de Șah

Între 20-27 februarie, la Eforie Nord, se vor desfășura Campionatele Naționale de Șah ale României: Open, Senioare, Amatori. Cu această ocazie, Federația Română de Șah va lansa și propria colecție de NFT-uri, transmit reprezentanții F.R.Șah.

NFT-urile (non-fungible token) sunt bunuri digitale unice, care nu există fizic, dar pe care colecționarii ajung să plătească și zeci de milioane de dolari. Federația Română de Șah este prima federație de șah din lume care lansează, cu ocazia acestui campionat 16 piese de șah unice, care vor fi semnate de vedete din lumea șahului.

Cel mai mare fond de premiere din istoria Campionatelor Naționale de Șah din România

Potrivit oficialilor Federației, “unică” este și suma cu care jucătorii vor fi premiați la acest turneu, iar printre cei care participă se numără nume de renume din șah: Campionul UE și Vicecampionul european de juniori, Andrei Negrean, Constantin Lupulescu, Bogdan Deac, Mircea-Emilian Pârligras și David Gavrilescu.

Fondul de premiere de 100.000 lei este cel mai mare din istoria Campionatelor Naționale de Șah din România. Pentru Campionatele Naționale Open și de Senioare se vor acorda premii în valoare de 74.000 lei, iar pentru Campionatele Naționale de amatori se vor acorda 26.000 lei, au anunțat reprezentanții Federației.

Campionatele se desfășoară la Eforie Nord, într-o locație de 4 stele și vor fi transmise live pe canalele oficiale de Facebook, YouTube și Twitch ale Federație Române de Șah, iar comentatorii vor fi Sabina Foișor și Mihnea Costachi.

Sabina Foișor este mare maestră internațională, născută în România și stabilită în SUA. În 2017 a câștigat Campionatul Național al Statelor Unite ale Americii, la feminin.

Mihnea Costachi este maestru internațional, iar recent a reușit o performanță remarcabilă: remiză cu numărul 2 mondial, Alireza Firouzja la Campionatele Mondiale de la Varșovia. Mihnea a fost și comentatorul SuperLigii din 2021.

Înscrierile la turneu se pot face până la data de 18.02.2022 aici.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii