Update articol:

Fermierinromania.ro: Investițiile în utilaje agricole, un răspuns la provocările viitorului

Sectorul agricol și de creștere a animalelor va trebui să facă față cererii de produse alimentare în următoarele decenii, în perspectiva creșterii populației globului cu 2,3 miliarde de locuitori, până în anul 2050. Provocarea este imensă, pentru că specialiștii estimează că va fi nevoie de o creștere cu 50% a producției de produse alimentare comparativ cu nivelurile actuale, pentru a se asigura hrana pentru 10 miliarde de oameni, ținând cont și de tendințele actuale în privința dietelor alimentare și a creșterii veniturilor pe cap de locuitor, potrivit fermierinromania.ro.

Un studiu publicat de Comisia Europeană arată că fermierii se confruntă cu o mare provocare de a-și dezvolta abilitățile tehnice și de a se adapta la noile tehnologii. Un impediment în implementarea noilor tehnologii este vârsta, în general, înaintată a celor care lucrează în agricultură și, implicit, procesul greoi de adaptare la acestea. Specialiștii prognozează că la nivel global introducerea de noi tehnologii ar putea spori producția mai mult decât extinderea terenului, soluțiile tehnologice fiind de așteptat să crească randamentele cu 30%.

Compania Agricost Brăila, una dintre cele mai active firme în ceea ce privește accesarea de mașini și utilaje agricole de ultimă generație, are un plan ambițios de extindere a acestora. În 2019, achizițiile Agricost au constat în: 13 combine, 13 tractoare mari, 27 remorci pentru transportul producției, 11 semănători, 173 echipamente de irigat. Oficialii companiei au declarat că anul viitor vor achiziționa încă 16 combine, 16 tractoare mari, 32 remorci, 110 echipamente de irigat, așa încât toate cele 29 de ferme din cadrul companiei vor lucra cu cele mai noi și eficiente echipamente aflate pe piață„Vom utiliza formatul optim de utilaje agricole pentru fermele de 2.000 hectare, elaborat șsusținut de echipa tehnică a firmei Agricost”, subliniază Lucian Buzdugan, directorul general al Agricost, citat de fermierinromania.ro.

În paralel, compania se implică și în programele de pregătire a noilor generații de specialiști în agricultură. „În fiecare an, oferim stagii de practică pentru studenții de la centrele universitare cu specializare agricolă din Iași și Brăila, fiind deschiși și pentru alte centre universitare care ne vor solicita în acest sens. Pentru studenții de la Universitatea din Iași asigurăm două stagii de practică, primăvara și toamna. Le oferim cazare în fermele noastre șasistență tehnică necesară, punandu-i în contact direct cu tehnologiile performante pe care Agricost le implementează”, a declarat Lucian Buzdugan.

O parte dintre ei, după terminarea studiilor, se întorc la Agricost să înceapă o carieră profesională.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera