Update articol:

Financial Intelligence a primit Premiul pentru publicația on-line a anului 2020, acordat de CFA Society Romania

financial intelligence premiu CFA

CFA Society Romania a acordat Premiul pentru publicația on-line a anului 2020 platformei de știri economice Financial Intelligence, în cadrul evenimentului de decernare a Premiilor pentru Mass Media, ce a avut loc la Bursa de Valori București.

Analiștii financiari au avut în vedere informațiile despre educația financiară și articolele economice și financiare publicate de Financial Intelligence.


Premiile CFA Society România pentru Mass Media sunt acordate de cinci ani, a spus Alexandra Smedoiu, președinte CFA Romania: “Asociația CFA România împlinește 20 de ani de activitate pe piața economică din România. Ne mândrim cu aproape 300 de membri acumulați în acești ani”.

În cadrul evenimentului, Liviu Popescu de a Ziarul Financiar a fost desemnat jurnalistul anului 2020, iar Agerpres, agenția de știri a anului 2020.

“Astăzi vorbim despre recunoașterea performanței partenerilor noștri din mass media financiară și de modul cum contribuie la ecosistemul financiar românesc”, a spus Răzvan Szilagyi, vicepreședinte CFA România: “Ei fac asta prin transparență, prin informare, prin contribuția la educația financiară e populației. Această contributie se traduce într-o mai bună respectare a drepturilor investitorilor”.

“Mass media financiara contribuie foarte mult la promovarea valorilor de educație financiară”, a spus Adrian Tănase, CFA, director general al Bursei de Valori București.

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cibersecurity.

Financial Intelligence este fondată de Ancuța Stanciu, Adina Ardeleanu, Anca Iovan și Geanina Vodă.

Anca Iovan, membru fondator Financial Intelligence, a spus: “Acest premiu este, pentru noi, certitudinea că ceea ce facem este bine și ne dă încredere să mergem mai departe pe drumul pe care l-am ales. Mulțumim cititorilor noștri, pentru că datorită lor suntem aici. Vă mulțumim și dumneavoastră că sunteți printre ei. Energia voastră ne ajută să mergem mai departe. Ne-am bucurat încă de la început de o energie pozitivă, cu care ne hrănim și sperăm să dăm mai departe cât se poate de mult”.

Adina Ardeleanu, membru fondator Financial Intelligence, a spus: “M-am bucurat foarte tare când am aflat că Financial Intelligence este publicația online a anului 2020, în viziunea analiștilor CFA din România. Văd acest premiu ca pe un Oscar al presei financiare, pentru că este acordat de analiști, oameni care chiar știu cu ce se mănâncă informațiile financiare. Vă mulțumim că ați încununat cu acest premiu munca noastră de câțiva ani de zile.”

Financial Intelligence este un proiect relativ nou, dar care și-a găsit rapid locul pe o piață foarte competitivă.

În 2020, financialintelligence.ro a înregistrat 5 milioane de  afișări și 2,5 milioane de utilizatori unici, potrivit Google Analytics.

Titlul CFA® este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii. Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 159 organizatii membre ale CFA Institute. Candidatii pentru titlul CFA® trebuie sa promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 4 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA). Asociatia CFA Romania este una dintre cele peste 160 de societati membre ale CFA Institute, si are misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 240 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Comunitatea CFA mai cuprinde si aproximativ 250 de candidati la unul din nivelurile de examinare. Profesionistii care sunt membri ai Asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)