Update articol:

FintechOS primește o investiție Series A în valoare de 12,7 milioane euro pentru extinderea globală

SergiuNegut si eodorBlidarus_FintechOS_founders SergiuNegut si eodorBlidarus_FintechOS_founders

Compania își va continua dezvoltarea pe piața europeană și își va extinde operațiunile în Asia de Sud-Est și Statele Unite

 

FintechOS, tehnologia financiară automatizată, hiper-personalizată, de generație următoare, anunță primirea unei investiții Series A în valoare de 12,7 milioane de euro (14 milioane USD). Runda de finanțare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures.

Tehnologia FintechOS permite băncilor și companiilor de asigurări tradiționale să țină pasul cu așteptările în continuă schimbare ale clienților, și, în același timp, cu viteza, agilitatea și flexibilitatea fintech-urilor, companii al căror model de business se bazează pe tehnologii inovative.

Cu ajutorul tehnologiei și expertizei FintechOS băncile și companiile de asigurări pot lansa cu o viteză fără precedent – în săptămâni, în loc de luni sau ani – produse și servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date. Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienții în procesul lor de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma integrându-se cu ușurință cu tehnologiile din infrastructura existentă.

FintechOS oferă clienților săi posibilitatea de a utiliza date din peste 150 de surse integrate (din rețele sociale, informații contextuale, sisteme în cloud și soluții enterprise), precum și 20 de procese financiare automatizate (bazate pe inteligență artificială, precum KYC – Know Your Customer, Customer 360, prețuri, analiză de risc etc). De asemenea, FintechOS pune la dispoziție și un marketplace cu peste 50 de aplicații open source create pentru a facilita utilizarea tehnologiei în procesele de onboarding a clienților noi, de creditare, economisire, asigurări sau pensii. De asemenea, parteneriatele strategice cu companii mari precum Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient și CapGemini permit intrarea și adopția mai rapidă a tehnologiei FintechOS pe numeroase piețe.

Fondată în 2017 de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, compania are acum clienți în peste 20 de țări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019. Capitalul suplimentar obținut prin noua rundă de finanțare va fi utilizat pentru a continua ritmul rapid de creștere a companiei și pentru extinderea operațiunilor sale în Europa, dar și în Asia de Sud-Est și Statele Unite. De asemenea, FintechOS va investi în continuare puternic în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată și personalizate pe multiple canale.

Teodor Blidăruș, CEO și Co-Founder al FintechOS declară: “Abordarea noastră are în centrul său clientul, nu tehnologia. Am creat FintechOS cu obiectivul de a transforma industria financiară, oferind băncilor și companiilor de asigurări oportunitatea de a acționa și de a reacționa mai repede decât organizațiile fintech, și de a oferi clienților o experiență superioară, contextuală, într-un timp foarte scurt. Cu FintechOS băncile și asigurătorii pot crea aproape instantaneu servicii hiper-personalizate și experiențe îmbunătățite considerabil pentru clienții lor”.

Sergiu Negut, Co-Fondator FintechOS spune: “Este cea mai rapidă poveste de creștere în care m-am implicat până acum, și o experiență fascinantă alături de Teodor Blidarus, pe care îl consider un vizionar de anvergură. Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels și fonduri de investiții începe să funcționeze în România”.

Dan Lupu, Partener la Earlybird spune: “FintechOS este un pionier într-o piață aflată în plin avânt, având viziunea de a transforma modul în care instituțiile financiare reacționează la schimbările pieței și la reglementările din domeniu. Suntem mândri să devenim parte a acestei călătorii care dă direcția în viitorul serviciilor financiare.”

Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder declară „FintechOS schimbă paradigme. Viziunea sa, precum și platforma sa tehnologică unică ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze dramatic implementarea de noi modalități complet automatizate prin care acestea interactionează cu clienții lor sau cu propriii angajați sau ecosisteme. Și toate acestea într-un mod care poate genera îmbunătățiri de costuri operaționale și care pot fi interconectate ușor cu sistemele deja existente. În ceea ce ne privește, GapMinder s-a implicat înca din 2018 să susțină această companie unică și suntem încrezători să investim în continuare și să urmarim creșterea lor rapidă la nivel internațional.”

Adam Niewinski, General Partner la OTB Ventures declară: “Suntem dornici să investim în companii tehnologice cu o poziționare unică, ce pot crește exponențial. Tehnologia FintechOS este transformațională prin capacitatea sa de a oferi o adevărată automatizare digitală pentru toate serviciile și produsele pe care le oferă băncile și companiile de asigurări. Această nouă tehnologie nu este costisitoare și, în același timp, este foarte adaptabilă, contribuind la obținerea unor economii masive, la scăderea costurilor și oferind totodată stimulatori de creștere pentru instituțiile financiare.”

FintechOS crede în schimbarea modului în care oamenii interacționează cu tehnologia financiară. Tehnologia principală a companiei, FintechOS 20, plasează automatizarea și personalizarea în centrul inovației, permițându-le furnizorilor de servicii financiare să transforme rapid și accesibil experiența digitală a clienților.

Din portofoliul de clienți FintechOS la nivel global fac parte ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Transilvania Bank și Idea Bank. Compania are birouri în Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga și București și are în plan extinderea operațiunilor în Statele Unite și Asia în 2020. 

Earlybird este un investitor de capital de risc axat pe companiile europene de tehnologie. Fondată în 1997, Earlybird investește în companii aflate în toate etapele de creștere și dezvoltare. Printre cei mai experimentați investitori de risc din Europa, Earlybird oferă companiilor din portofoliul său nu doar resurse financiare, dar și sprijin strategic și operațional, precum și acces la o rețea de business internațională și la piețe de capital. Earlybird gestionează diferite fonduri care vizează companii din Europa de Est și de Vest care creează tehnologii digitale, dar și furnizori de servicii de asistența medicală. Cu peste un miliard de euro în administrare, șapte IPO și 24 de exit-uri, Earlybird este una dintre cele mai de succes firme de capital de risc din Europa.

OTB Ventures investește în cele mai bune companii tehnologice aflate în stadii timpurii de dezvoltare, care au ambiții globale și care utilizează resursele umane din Europa Centrală și de Est. Fondul actual OTB de 100 de milioane de dolari are ca scop asigurarea finanțării de tip A Series pentru a sprijini antreprenori talentați să-și extindă afacerile la nivel global, menținând în același timp un puternic accent pe dezvoltarea tehnologiei. OTB își folosește considerabila sa rețea de contacte din țările cu cel mai mare consum de tehnologie (SUA, Europa de Vest & regiunea Asia-Pacific), pentru a ajuta companiile din portofoliul său să exceleze pe acele piețe. Investițiile OTB includ Iceye, Cosmose, Minit, SpaceKnow, BabbleLabs, Segron și SilentEight.

GapMinder este un fond de capital de risc care investește în companii de înaltă tehnologie create în România și Europa Centrală și care se extind la nivel internațional, în etapele Seed sau A Series. Partenerii GapMinder au o abordare practică în calitate de investitori, oferind sprijin în dezvoltarea companiilor din portofoliu prin consultanță strategică și implicare directă în operațional, guvernanță corporativă și disciplină financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

Launchub Ventures este un fond de capital de risc pentru startup-uri, investind în companii de tehnologie, cu focus pe rundele de Seed și Serie A. Cu sediul în Sofia, Bulgaria, fondul investește in companii din Europa de Sud Est și în fondatori cu originea în regiune.

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative