Update articol:

Firea cere Guvernului să revizuiască ordinul care interzice activităţile de grădiniţă şi de afterschool în aceeaşi clădire

Sursa foto: facebook.com/PMBucuresti

Primarul general, Gabriela Firea, cere Guvernului să revizuiască de urgenţă ordinul conform căruia unităţile private care desfăşoară în aceeaşi clădire activităţi de grădiniţă şi de afterschool trebuie să renunţe la una dintre ele, menţionând că în caz contrar ordinul va fi atacat în contencios administrativ, potrivit Agerpres.

“Solicit Guvernului să revizuiască de urgenţă acest ordin care îşi bate joc de copii, de părinţi şi de mii de unităţi de învăţământ din întreaga ţară! În cazul în care Guvernul nu va ţine cont de haosul pe care îl creează în educaţie şi condamnarea părinţilor care au copiii la afterschooluri private, voi vorbi cu toţi colegii mei social-democraţi şi vom ataca ordinul în contencios administrativ”, a scris edilul general pe Facebook.

Ea a apreciat că prin acest ordin, Guvernul dă dovadă de “dispreţ faţă de zeci de mii de familii de români” care au copii de vârstă şcolară.

“Guvernul pune lacătul pe afterschoolurile private şi impune tuturor şcolilor condiţii imposibil de îndeplinit! Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, Ordinul 1.456 din 25 august 2020 (publicat în MO pe 28 august!) privind normele de igienă din unităţile de învăţământ sabotează sistemul privat de afterschool. Unităţile private care au în aceeaşi clădire activităţi de grădiniţă şi de afterschool trebuie să renunţe la una dintre activităţi. Mii de familii care deja aveau copii înscrişi la afterschool rămân fără nicio opţiune cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar. Cele mai multe dintre aceste familii sunt în Capitală şi în alte mari municipii. Din cele 300-400 de afterschooluri private aflate în această situaţie, circa 250 se află în Bucureşti”, a mai scris Firea.

Edilul general a adăugat că este vorba despre familii de tineri activi, în care ambii părinţi lucrează şi care s-au stabilit în zonele urbane, departe de domiciliul bunicilor, dar şi că măsura reprezintă “o bătaie de joc” pentru toate unităţile de acest tip care “au făcut investiţii şi au încheiat deja contracte cu mii” de părinţi.

“De asemenea, ordinul în cauză obligă toate unităţile de învăţământ din România să ia măsuri imposibil de implementat în cele doar câteva zile rămase până la începerea noului an şcolar”, a precizat ea. 

Dispret fata de zeci de mii de familii de romani si, implicit, de bucuresteni, care au copii de varsta scolara! Un…

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 4 septembrie 2020

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021