Update articol:

Firea: Primăria Capitalei a predat amplasamentul pentru supralărgirea de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză

Sursa foto - Asociatia Pro Infrastructura Sursa foto - Asociatia Pro Infrastructura

 

Primăria Municipiului București a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, a anunţat, astăzi, Primarul Capitalei, Gabriela Firea. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea STRACO GRUP-TRACON – PRIMACONS GROUP și costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

Gabriela Firea susţine: “Începe etapa de execuție a unui proiect important pentru bucureștenii care tranzitează zona de Nord a Capitalei, un proiect care, odată finalizat, va contribui la fluidizarea traficului. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reușit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiție la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare.
Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuție este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.
Concret, lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: largirea la 4 benzi a 1,8 km de stradă, câte două benzi pe sens de câte 3,5m, realizarea trotuarelor cu o lăţime de 4,5m; reconfigurarea intersecţiilor pe care şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează şi racordarea la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale, precum şi prin repoziţionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spaţiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal”.
Proiectul prevede și amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.
Contractul de proiectare și execuție a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluționare a situațiilor legate de exproprieri și de contestații.
Gabriela Firea spune că au urmat unele modificări ale proiectului inițial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă și s-au schimbat anumite normative în domeniu, fiind redimensionate rețelele de apă, canal și iluminat public, iar listele de cantități, actualizate la noii parametri.

Lucrările la autostrada A3, care a fost inaugurată în anul 2012 şi care va intra în Bucureşti, în zona Petricani – Fabrica de Glucoză, nu au fost finalizate nici până acum, deoarece mai există circa 3 kilometri de construit. Asociaţia Pro Infrastructură susţine că lucrările trenează pe fondul lipsei de mobilizare a constructorului, a alocărilor bugetare insuficiente și a problemelor birocratice legate de relocarea unor stâlpilor de electricitate.

În luna mai a acestui an, Lucian Şova, ministrul Transporturilor, spunea că la Autostrada A3, la zona de joncţiune cu Şoseaua Petricani, nu se întâmplă nimic: “Mai rămâne doar să luăm funcţionarii de la Ministerul Transporturilor să lege fier beton acolo. Nu se lucrează deloc acolo, nu au oameni. Iar antreprenorul, Aktor, nu înaintează deloc. A fost acolo şi directorul companiei, au filmat cu drone. EI şi-au asumat că îl vor închide în lua august. Este absolut necredibil. Mai rămâne să dăm amenzi, însă, potrivit contractului, acestea pot fi date abia după depăşirea termenului. Dar se vede că acest termen va fi depăşit”.

Sursa foto - Asociatia Pro Infrastructura
Sursa foto – Asociatia Pro Infrastructura

În acest an, în zona Petricani – Pipera ar urma să fie deschisă traficului şi ultima porţiune aflată în construcţie din autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti. Realizarea ultimilor trei km din A3 spre Capitală a fost contractată încă din decembrie 2015. Contractul vizează sectorul de autostrada Bucureşti – Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325, Nod Centură Bucureşti şi Nod Moară Vlăsiei. Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroContruct Trading 98 pentru 129,18 milioane lei fără TVA.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021