Update articol:

Firma de canabis medical susținută de Snoop Dogg începe să tranzacționeze la Londra

  • Compania britanică a strâns venituri brute de 16,5 milioane de lire sterline (23,4 milioane de dolari) în oferta sa publică inițială.

  • Snoop Dogg a investit în mai multe start-up-uri de canabis, inclusiv OCT, prin firma sa de capital de risc Casa Verde.

 

Oxford Cannabinoid Technologies, care se bucură de sprijinul rapperului Snoop Dogg și al gigantului de tutun Imperial Brands, a fost lansat vineri pe bursa din Londra, potrivit CNBC.

Compania britanică, specializată în dezvoltarea de medicamente canabinoide pentru ameliorarea durerii, a strâns încasări brute de 16,5 milioane de lire sterline (23,4 milioane de dolari) în oferta sa publică inițială, cu o valoare de piață inițială de puțin peste 48 de milioane de lire sterline (69,1 milioane de dolari).

Prețul acțiunilor a oscilat în jurul valorii de 5 pence la prânz vineri, după deschiderea aproape 8 pence.

Snoop Dogg, pe nume Calvin Broadus Jr., a investit în mai multe start-upuri de cannabis, inclusiv OCT, prin firma sa de capital de risc Casa Verde. Firma sa a susținut, de asemenea, companii alimentare din plante precum Outstanding Foods, dar şi firme tehnologice precum Klarna, Robinhood și Reddit.

Canabinoizii sunt substanțe chimice compuse în natură care se găsesc în planta de canabis sativa și sunt utilizate în mod obișnuit în scopuri medicinale pentru a trata simptome precum durerea cronică.

Strategia OCT este de a dezvolta produse farmaceutice cannabinoide pentru tratamentul neadictiv al durerilor. CEO-ul John Lucas a declarat vineri la CNBC că firma intenționează să utilizeze veniturile din IPO pentru a dezvolta patru noi medicamente.

„Cheia  este despre punerea canabinoizilor în mâinile pacienților și modul în care facem acest lucru prin procesul de dezvoltare a medicamentelor”, a declarat Lucas.

„Problema cu cannabisul medical este că medicii nu îl pot prescrie, așa că dorim un produs medicamentos pe care să-l putem pune în mâinile medicilor, în mâinile pacienților”.

În anunțul său de listare, OCT a declarat că „concentrarea pe piața primară este piața totală a durerii adresabile, care se estimează că valorează cel puțin 42,5 miliarde de lire sterline prin comercializarea primului medicament produs de OCT, care se anticipează că va fi în 2027”.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)