Update articol:

Fitch: Pierderi de sute de milioane de euro pentru industria globală de reasigurări, în urma blocării Canalului Suez

Blocarea Canalului Suez va avea probabil ca rezultat pierderi de sute de milioane de euro pentru industria reasigurărilor, chiar dacă echipele de salvare au realizat luni deblocarea şi ranfluarea parţială a navei portcontainer care eşuase, se arată într-un raport al agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Nava Ever Given, sub pavilion panamez, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat marţi pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa. Anul trecut, au trecut prin această cale maritimă cel puţin 18.840 de nave.

Citiţi şi: https://financialintelligence.ro/pretul-titeiului-scade-dupa-reluarea-traficului-naval-prin-canalul-suez/

“Acest eveniment va reduce câştigurile companiilor globale de reasigurări dar nu va afecta profilul lor de creditare, în timp ce preţurile pentru reasigurările în domeniul maritim vor creşte suplimentar”, se arată în raportul Fitch.

Blocarea Canalului Suez a afectat sever lanţurile globale de aprovizionare, provocând întârzieri costisitoare companiilor care încă se luptă cu restricţiile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

“Pierderile finale vor depinde de cât de mult va dura până la reluarea traficului, dar Fitch estimează că pierderile ar putea uşor ajunge la sute de milioane de euro”, apreciază Fitch.

Deja companiile globale de reasigurări sunt afectate în urma dezastrelor naturale, cum ar fi furtunile din iarna acestui an din SUA şi inundaţiile din Australia, precum şi de pierderile legate de pandemie.

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021