Update articol:

Fitch- SUA ar putea pierde ratingul “AAA”

Agenţia de evaluare financiară Fitch Rating a avertizat miercuri că ar putea reduce anul acesta ratingul suveran al SUA “AAA” (cel mai ridicat calificativ), dacă actualul blocaj guvernamental (“shutdown”) va duce la depăşirea plafonului datoriei şi va afecta cadrul bugetar, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

Blocajul guvernamental, care se prelungeşte de aproape trei săptămâni, a început în momentul în care preşedintele Donald Trump a refuzat să aprobe un buget care nu include cel puţin cinci miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera de sud, cu Mexicul.

“Dacă acest blocaj guvernamental continuă către 1 martie şi plafonul datoriei devine o problemă în următoarele luni, am putea fi nevoiţi să începem să ne gândim la cadrul politic, la incapacitatea de a adopta bugetul … şi dacă toate acestea sunt conforme cu un rating ‘AAA'”, a afirmat analistul Fitch James McCormack.

“Din punctul de vedere al evaluării financiare, este problematic plafonul datoriei”, a adăugat James McCormack.

Şi Banca Mondială (BM) a avertizat miercuri că expansiunea celei mai mari economii mondiale, SUA, ar urma să încetinească la 2,5% anul acesta, de la 2,9% în 2018. 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative