Update articol:

Florin Ciocănelea, consilier de stat:  Romgaz poate deveni un jucător foarte important și pe piața comercială a gazelor

Sursa Facebook Romgaz

Romgaz poate deveni un jucător foarte important și pe piața comercială a gazelor, consideră Florin Ciocănelea, consilier de stat, prezent, ieri, la festivitatea care a marcat 110 ani de istorie a industriei gazeifere.

Florin Ciocănelea a menţionat: “ROMGAZ trebuie să devină o companie nu numai cu un trecut, ci și cu un viitor. Să devină o companie foarte puternică și la nivel regional. Puteți deveni un jucător foarte important și pe piața comercială a gazelor“.

Acesta a invitat compania să se modernizeze și să câștige lupta cu principalul competitor, OMV Petrom.

Florin Ciocănelea a mai spus: “Trebuie să vă gândiți că gazele din țara românească trebuie să rămână ultima resursă. Trebuie să aduceți resurse și din alte părți. Aveți datoria să apărați ceea ce aveți aici, să produceți cât mai eficient și cât mai bine cu putință.

Trebuie să decideți ce și cum vreți să fiți. Ceea ce faceți astăzi va rămâne copiilor și nepoților dumneavoastră. E momentul să decideți ceea ce vreți să faceți și să treceți efectiv la fapte pentru că începe să devină prea târziu.“

ROMGAZ a celebrat ieri, la Mediaş, 110 ani de la prima descoperire de gaze naturale din România. Istoria industriei gazelor naturale în România, începe în anul 1909, când la Sărmăşel, în timp ce se fora la peste 300 de metri adâncime pentru săruri de potasiu, au izbucnit libere gazele naturale. (VEZI VIDEO!)

“România a fost al treilea mare producător de echipamente în domeniul industriei şi gazului, după SUA şi Rusia şi era al doilea mare exportator de echipamente, fiind o autoritate în domeniu“, a reamintit fostul ministru Ion Avram, care consideră că industria valorificării gazelor naturale este de mare viitor, iar viitorul Romgaz îl reprezintă diversificarea activității și a produselor.

Constantin Adrian Volintiru, director general Romgaz,  a declarat: “Romgaz a parcurs un drum lung pe scara dezvoltării sale, de la o companie de nivel local la una cu caracter internaţional, încadrându-se astăzi în rândul companiilor europene de top. Acest lucru s-a datorat echipei care lucrează în companie şi când vorbesc de echipă, mă înclin în faţa tuturor colegilor de la sonde, din sucursale, a întregului personal. Cred în munca în echipă, mizez pe profesionalism şi corectitudine şi sunt convins că doar împreună putem depăşi barierele timpului şi ale istoriei.”

Sursa Facebook Romgaz

Concomitent cu aniversarea celor 110 ani de tradiţie în industria gazelor naturale, Romgaz a anunțat că se alătură Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG), organizaţie care reprezintă acum interesele a peste 90% din sectorul de producţie a gazelor naturale din România.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (27/05/2020)

Notificare prag detineri/vot >10%

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/05/2020)

Convocare AGAE pentru data de 2/3 iulie 2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (27/05/2020)

Convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor 29/30.06.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (27/05/2020)

Modalitatea de plata a dividendelor distribuite in temeiul HAGOA nr. 5/2020