Update articol:

Florin Cîțu: “1 iunie nu înseamnă că revenim de tot la normalitate”; “E cam devreme să renunțăm la mască de la 1 iunie”

Florin Citu Sursa foto: Facebook

Relaxările pe care guvernul le pregătește pentru întâi iunie nu înseamnă că toate restricțiile o să fie ridicate. Premierul României, Florin Cîțu, cere românilor în continuare să se vaccineze, aceasta fiind singura modalitate de a trece mai repede prin pandemie.

„În toată starea de urgență era greu de văzut acest scenariu despre cum o să revenim la normalitate. Întâi iunie nu înseamnă că revenim de tot la normalitate, dar înseamnă un pas normal, dacă avem 35% din populația vaccinată, deci depinde de noi. Fiecare minister o să vină cu propuneri și vor coopera între ele. A fost o ședință pe care o aștept de un an de zile și ne dă speranță. Începem să ne gândim la revenirea la normalitate. Prima faza a revenirii la normalitate începe la 1 iunie. Depinde doar de noi”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Premierul spune că „pentru perioada imediat următoare” se iau în calcul organizarea unor evenimente-test: „Pentru perioada imediat urmatoare putem vorbi doar de evenimente-pilot, nu putem vorbi de a redeschide un sector sau altul in totalitate. Sunt câteva propuneri la Ministerul Culturii, pentru Teatrul National si Opera Romana”.

Premierul Florin Cîțu consideră că nu are rost discuția despre renunțarea la mască până când nu se vor vaccina 10 milioane de români. „Dupa ce ne vaccinam vom renunta si la masca. De la 1 iunie este cam devreme. Trebuie sa ne gandim la a renunta la masca dupa ce avem tinta de 10 milioane vaccinati. Pana atunci nu are rost sa vorbim despre asa ceva”, a indicat premierul.

Premierul Florin Cîţu a mai spus  că modul de începere a cursurilor școlare va fi decis de Ministerul Sănătății și Miniterul Educației, în funcție de situația epidemiologică.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației se uită care este situația vor vedea cum vor reveni copiii la școală. Să vedem ce concluzii au cele două ministere și apoi vom comunica”, a spus Florin Cîțu.

BVB | Știri BVB

LIBRA INTERNET BANK BONDS (LIBRA28E) (21/03/2023)

Modificari in conducerea societatii

AGRICOVER HOLDING- Bonds 2026 (AGV26E) (21/03/2023)

Convocare AGOA si AGEA pentru 21.04.2023

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (21/03/2023)

Semnarea contractului de inchiriere pentru locatia din Cladirea America House

ROMCARBON SA (ROCE) (21/03/2023)

Convocare AGA O & E din 27/28.04.2023