Update articol:

Florin Cîţu: Am descoperit sporuri despre care nu știam că există; în unele instituţii există spor, de exemplu, că scrii la calculator, dar va dispărea în viitor

firme online, Economia digitală Sursa Pixabay

Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că are în vedere tăierea sporurilor bugetarilor după ce a descoperit sporuri despre care nici nu știa că există.

Premierul a spus: “Am terminat analiza pentru sporurile din sistemul bugetar. Sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le ştie.  Am descoperit sporuri despre care nu ştiam că există. Am descoperit situaţii în care legislaţia în vigoare nu este respectată în ceea ce priveşte suma sporurilor. În zilele următoare voi prezenta public modificările care vor apărea. Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de criterii de performanță”.

Acesta a spus că vor dispărea mai multe sporuri pentru condiții vătămătoare, despre care nu ştia că există.

„Sunt sporuri pentru condiții vătămătoare -lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la calculator, există spor pentru acest lucru în anumite instituţii . Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom reașeza lucrurile. Sporurile sunt bune, sunt o motivaţie pentru toata lumea să îşi facă treaba mai bine, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe”.

“Cheltuielile de persoanal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României”, a declarat Cîțu.

Întrebat despre salariile de la Autoritatea Rutieră, după ce presa a scris despre salariile de acolo, premierul a precizat că că trebuie redus numărul persoanelor aflate în consiliile de administrație: „Reforma va include și sistemul de salarizare. Ar trebui să reducem numărul celor din consiliile de administrație. Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem. Nu renunț”.

Potrivit Digi 24, Aurelia Surulescu, membru în Consiliul de Administrație al Autorității Rutiere Române și  șef serviciu Administrativ, Corespondenţă, Arhivă și Transport din Autoritatea Rutieră Română,  a încasat în 2019 venituri de aproape 1 milion de lei, adică aproape 18.000 de euro pe lună. 

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021