Update articol:

Florin Cîțu: Dacă ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate, de la 1 iunie, s-ar putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane; restaurantele ar putea funcţiona cu capacitatea de 100% dacă cei care intră sunt vaccinaţi

Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunţat, în această dimineaţă, că în cazul în care vom ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate la data de 1 iunie, atunci se vor lua noi măsuri de relaxare. Astfel, se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane.

”Singura soluţie de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm”, a afirmat premieul.

Întrebat ce măsuri s-ar putea aplica din 1 iunie, premierul a afirmat: ”Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, dar putem vorbi şi de facilităţi pentru cei vaccinaţi”.

Premierul a precizat că, de exemplu, restaurantele ar putea funcţiona cu capacitatea de 100% dacă cei care intră sunt vaccinaţi.

”M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri. În primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm.

Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză”.

“Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a spus premierul.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/11/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 noiembrie 2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere