Update articol:

Florin Cîțu: Marcel Ciolacu, jos labele de pe sectorul privat. Ajunge! Nu există niciun motiv să mai crești taxele

Fostul premier Florin Cîțu, senatorul PNL, continuă atacul la actuala guvernare din cauza intenției de la crește taxele și impozitele.

Acesta a scris pe Facebook:

“Marcel Ciolacu, jos labele de pe sectorul privat. Ajunge!
Nu există niciun motiv să mai crești taxele.
OG 16/2022 prin care ai introdus supraimpozitarea contractelor part-time, ai crescut impozitul pe dividende de la 5% la 8% și ai crescut multe alte taxe aduce la buget 11 miliarde lei în 2023. Conform estimărilor MF-PSD.
Ordonanța austerității, OUG 34/2023, aduce la buget încă 5 miliarde lei. Tot conform MF-PSD.
Tu ne spui astăzi că ai găsit 6 miliarde lei din reduceri de cheltuieli. Perfect.
Să calculăm: 11 miliarde + 5 miliarde + 6 miliarde = 22 miliarde lei.
Nu este nevoie să crești taxele DIN NOU”.

Coaliţia de guvernare a căzut de acord asupra unui plan “extins” pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului, a anunţat, luni, premierul Marcel Ciolacu, care a punctat că în efortul de diminuare a deficitului bugetar “greul” trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetăţeanul şi mediul privat.

El a susţinut că impactul acestor măsuri va fi de circa 5,8 – 6 miliarde de lei până la finalul anului.

“Am reuşit astăzi, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului. Principiul care stă la baza acestui plan este că, în efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetăţeanul şi mediul privat! Am identificat, astfel, zeci de măsuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări şi desfiinţări de instituţii”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a adăugat că s-a mai convenit reducerea numărului de funcţii de conducere în sistemul public şi plafonarea indemnizaţiilor de conducere la societăţile de stat.

“În plus, introducem un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanţă pentru autorităţile de stat în scopul favorizării proiectelor şi investiţiilor care chiar fac diferenţa. Vom forţa procesul de descentralizare a unor decizii, mai ales pentru a construi un cadru legal pentru consorţii sau parteneriate de achiziţii centralizate. Doar aşa vor exista economii importante şi constante, pe termen lung, la bugetul de stat”, a afirmat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, resursele naturale aflate în proprietatea statului nu vor mai fi concesionate la preţuri “ridicole”, iar primul pas este actualizarea tuturor redevenţelor cu rata inflaţiei.

“Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5,8 – 6 miliarde de lei până la finalul anului. Suma va fi aproximativ egală cu ceea ce ne propunem să aducem ca venituri suplimentare la buget prin eliminarea unor excepţii fiscale. Fiindcă aşa credem că este corect: să existe un efort comun, distribuit echilibrat în societate, pentru un stat mai suplu şi mai eficient, în care să existe mai multă echitate şi transparenţă!”, a indicat Ciolacu.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni