Update articol:

Florin Cîțu: Șeful PSD-iștilor are datoria să le spună URGENT românilor la ce companie s-a referit când a spus că urmează un “faliment anunțat” pe piața asigurărilor

Șeful PSD-iștilor Marcel Ciolacu are datoria să le spună URGENT românilor la ce companie s-a referit când a spus că urmează un “faliment anunțat” pe piața asigurărilor din România, consideră senatorul PNL Florin Cîțu. Acesta a scris pe Facebook că Marcel Ciolacu ar trebui sa plece imediat.

“Dacă are informații nu poate să-i lase pe români să cumpere polițe de asigurare la o companie despre care el știe că intră în faliment.

Astfel de declarații, din partea unui oficial cu acces la informații confidențiale, erau urmate imediat de o DEMISIE în orice țară civilizată”, a adăugat Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit ieri despre un posibil faliment, pe piața asigurărilor.

„E posibil să fie un faliment anunțat. Sunt ferm convins că statul o să intervină, așa cum a mai făcut. Înțeleg că președinteșe ASF a solicitat întâlniri.

Există anumite semnale pe piață, că se poate întâmpla asta. Mai sunt, cum a fost la City. Sunt sigur că statul român o să intervină”, a spus Ciolacu, la Parlament.
Intrebat daca ar trebui audiată conducerea ASF, Ciolacu a zis:  “O să urmeze. Vicepreședintele ASF a solicitat și la mine întâlnire, am înțeles că președintele ASF a solicitat întâlnire și cu primul ministru. Repet, a mai existat această tendință o dată și eu știu că Guvernul României a reacționat în timp real.”
Declarațiile au loc în contextul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut plânegere penală pentru conducerea companiei Euroins și a derulat un control la acest asigurator. Totodată, ASF a publicat noile tarife de referință pentru RCA, pentru unele categorii de șoferi existând majorări chiar de 40%.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii