Update articol:

Florin Jianu, revoltat că actualul ministru al Turismului promovează destinaţii externe, în detrimentul turismului românesc: Claudiu Năsui, eşti ministrul turismului românesc, nu grecesc, turcesc sau alte nații!

lorin Jianu, Președinte al CNIPMMR  Foto Facebook

* Florin Jianu: “Claudiu Năsui, ai trimis zeci de mii de români în plus peste hotare asigurându-i că în Grecia e safe și tocmai ai exportat câteva zeci de milioane de euro în plus, contribuind la creșterea deficitului balanței pe turism!”

 

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întrepriderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), este revoltat că actualul ministru al economiei, turismului şi mediului de afaceri, Claudiu Năsui, promovează destinaţii ca Grecia şi Turcia, recomandându-le românilor să plece în vacanţă peste hotare, în loc să promoveze turismul românesc.

Florin Jianu a scris: “Claudiu Năsui, în titularura Ministerului pe care îl conduci, e trecut și TURISMUL, turismul românesc, nu grecesc, turcesc sau alte națIi! ROMÂNESC, ROMÂNIA, ROMÂNI!
Asta înseamnă că trebuie să te îngrijești de turiștii din România, de operatorii de turism din România și de încasările la bugetul României!
Adică, trebuie să spui când se deschide turismul ROMÂNESC, care sunt perspectivele, recomandările, cum încurajezi turiștii să își facă vacanțele în țară să sprijine, astfel, HORECA din România!
Cum, eventual, te preocupi să atragi turiști străini în România, care sunt măsurile luate pentru că turismul să se desfășoare în condiții de normalitate!
Contribuțiile astfel vor fi la bugetul de stat al României, că nu va crește bugetul românesc doar privind cum se duc turiștii români în Grecia!
CA ministru, trebuie să știi că te vor suna, cauta și transmite mesaje tot felul de miniștri sau ambasadori ai altor țări, toți însă o vor face cu intenția de a își promova propriile țări și operatori economici! Tu trebuie să ai înțelepciunea să îi asculți dar la final să te gândești la ai tăi, la turiști și la operatorii români, și la interesul lor!
Așa, prin declarațiile tale știi ce ai făcut?! Tocmai ai trimis niște zeci de mii de români în plus peste hotare asigurându-i că în Grecia e safe și tocmai ai exportat câteva zeci de milioane de euro în plus, contribuind la creșterea deficitului balanței pe turism!
E bine de știut că dincolo de schemele de ajutor de stat, declarațiile și prezența alături de operatorii din turismul românesc ajută și ele semnificativ la creșterea gradului de încredere al turiștilor români în vacanțe ACASĂ și în sprijinul cu care suntem toți datori în această perioada critică!!!”

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Claudiu Năsui, a anunţat în această dimineaţă că Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism din 16 aprilie.

“Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Deci, practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a afirmat Claudiu Năsui, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Ministrul Turismului a explicat şi condiţiile pentru ca la revenirea din Grecia în ţară turiştii români să nu intre în carantină.

“La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Claudiu Năsui.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (24/05/2024)

Schimbari in conducerea societatii

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (24/05/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Constructii Feroviare Craiova

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (24/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (24/05/2024)

Document informare - alocare actiuni gratuite

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (24/05/2024)

Raport tranzactii cu parti afiliate Hidroelectrica - Transelectrica