Update articol:
Forumul Energiei

Florina SORA, ANRM: Investițiile în sectorul gazelor trebuie accelerate, pentru a putea beneficia de fereastra de oportunitate în contextul Green Deal

florina sora anrm

Investițiile în sectorul gazelor trebuie accelerate, pentru a putea beneficia de fereastra de oportunitate în contextul Green Deal, a apreciat Florina SORA, Expert superior, Direcția Generală Gestionare Evaluare Concesionare, Resurse/ Rezerve Petrol, ANRM, la cea de-a treia ediție a Forumului Energiei organizat de Financial Intelligence pe 21 aprilie 2021.

Domnia sa a spus: “Investițiile trebuie accelerate pentru a putea reuși să începem producția cât de curând și să atragem o parte cât mai mare din acest potențial important al Mării Negre. Altfel, s-ar putea să devină chiar neeconomic.“

Ea a amintit proiectele de gaze din zona offhore, aflate în diverse faze: “Avem, după cum știți, proiectul Midia, unde a început dezvoltarea, se va săpa în următoarele luni prima sondă de exploatare.

Avem proiectul Neptun Deep, unde se așteaptă o decizie finală de investiții, programată, conform prevederilor acordului petrolier, în anul 2022. Sperăm să fie luată la timp.

Mai avem proiectul din perimetrul Trident, unde Lukoil și Romgaz se află pe ultima sută de metri. In toamnă, sperăm să se ia o decizie de trecere la faza de evaluare dezvoltare.”

Potrivit doamnei Sora, pe zona onshore, merită subliniat interesul din ce în ce mai mare al unor companii mai mici de a prelua zăcăminte mature și a continua producția la acele zăcăminte care au devenit neeconomice pentru companiile mai mari.

Oficialul ANRM a precizat că instițuția urmează să-și schimbe statutul din agenție în autoritate națională, proiectul noii organigrame, aflat în lucru, având să fie pus în consulatare publică în luna mai.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021