Update articol:

Fluxurile de gaze prin conducta Yamal-Europa scad la zero, celelalte fluxuri sunt constante – Reuters

pretul gazelor pixabay.com

Fluxurile de gaz prin conducta Yamal-Europe de la punctul Mallnow din Germania au scăzut la zero marți după-amiază, potrivit datelor operatorului Gascade, în timp ce livrările de gaze rusești către Europa pe celelalte două rute cheie ale conductelor au fost în general constante, potrivit Reuters.

Fluxurile spre est în Polonia din Germania de-a lungul conductei Yamal-Europa de la punctul de graniță Mallnow au fost ultima dată la 1.451.155 kWh/h până la ora locală 13.00 (1100 GMT), dar de atunci a scăzut la zero, au arătat datele operatorului Gascade.

Conducta, de obicei spre vest, s-a inversat pe 15 martie, deoarece nominalizările pentru a transporta gaz în Germania au scăzut la zero, în timp ce clienții polonezi au cumpărat gaz din Germania.

Gascade nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Rusia a declarat că va pune la punct aranjamente practice până joi pentru ca firmele străine să-și plătească gazul în ruble, crescând probabilitatea întreruperilor aprovizionării, deoarece națiunile occidentale au respins până acum cererea Moscovei de schimbare a monedei.

Cu toate acestea, fluxurile către Germania prin conducta Nord Stream 1 peste Marea Baltică au fost ultima dată la 73.389.870 kWh/h, puțin modificate față de ultimele 24 de ore.

Gigantul rus al gazelor Gazprom (GAZP.MM) a rezervat o capacitate de tranzit de gaze către vest prin conducta Yamal-Europa pentru marți noaptea și pentru miercuri, a raportat agenția de presă Interfax, citând rezultatele licitațiilor. Fluxurile reale nu sunt garantate deoarece Gazprom nu folosește întotdeauna capacitatea rezervată.

Nominalizările pentru fluxurile în Slovacia din Ucraina prin punctul de frontieră Velke Kapusany au fost de 882.249 megawați oră, marți, au arătat datele operatorului slovac TSO Eustream.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022