Update articol:

FMI, Banca Mondială şi zece ţări au simulat un atac cibernetic asupra sistemului financiar global

cybersecurity atac cibernetic Sursa Pixabay

Israelul a condus joi un grup de zece ţări care au simulat un atac cibernetic de amploare asupra sistemului financiar global, pentru a creşte gradul de cooperare internaţională şi a ajuta la reducerea eventualelor pagube provocate băncilor şi pieţelor financiare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul cibernetic simulat s-a derulat pe parcursul a 10 zile, perioadă în care date sensibile au apărut pe Dark Web împreună cu ştiri false care în cele din urmă au provocat haos pe pieţele mondiale şi o fugă la ghişeele băncilor. Simularea a inclus mai multe tipuri de atacuri care au afectat pieţele valutare şi pieţele de obligaţiuni mondiale, lichiditatea, integritatea datelor şi tranzacţiile dintre importatori şi exportatori.

“Aceste evenimente creează haos pe pieţele financiare”, susţine un povestitor dintr-un film arătat participanţilor în cadrul simulării, potrivit unui jurnalist de la Reuters, care a asistat la simulare.

O serie de oficiali guvernamentali israelieni susţin că astfel de ameninţări sunt posibile, după mai multe atacuri cibernetice de răsunet asupra unor mari companii, adăugând că singura modalitate pentru a limita pagubele este prin cooperare globală, având în vedere că nivelul actual al securităţii cibernetice nu este întotdeauna suficient de puternic.

“Atacatorii sunt cu 10 paşi înaintea apărătorului”, subliniază Micha Weis, responsabil cu securitatea cibernetică financiară în cadrul Ministerului israelian al Finanţelor.

Printre participanţii la această iniţiativă, denumită “Collective Strength”, s-au numărat oficiali ai departamentelor Trezoreriei din Israel, SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Austria, Elveţia, Germania, Italia,Ţările de Jos şi Thailanda, precum şi reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Băncii Reglementelor Internaţionale.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014