Update articol:

Fondatorul Bridgewater, Ray Dalio: Există 40% șanse de recesiune în SUA, înainte de alegerile din 2020

Foto Twitter Foto Twitter

Economia SUA nu este într-o stare prea bună și există 40% șanse ca America să intre în recesiune înainte de alegerile prezidențiale din 2020, potrivit lui Ray Dalio, fondatorul celui mai mare hedge fund din lume, Bridgewater Associates.

„Recesiunile sunt întotdeauna inevitabile, singura întrebare este:„ Când? ”, a declarat Dalio pentru CNBC la Singapore. “Cred că în următorii doi ani, să zicem înainte de următoarele alegeri, există 40% șanse de recesiune”, a adăugat el.

Randamentul obligațiunilor Trezoreriei SUA pe 30 de ani – o nouă scădere istorică

 

Teama de o recesiune imensă în Statele Unite a fost accentuată după ce a apărut aşa numita inversare a curbei a randamentelor -randamentul obligațiunilor SUA pe zece ani a scăzut acum două zile  sub randamentele pe doi ani, un fenomen ciudat al pieței obligațiunilor care este un indicator clar cu privire la recesiunile economice.

Unele economii sunt deja în pragul unei recesiuni. Produsul intern brut în Germania – cea mai mare economie a Europei – a scăzut cu 0,1% în perioada aprilie-iunie față de trimestrul precedent.

În Asia, Singapore – un centru financiar important – a raportat  o contracție economică în al doilea trimestru al acestui an.

La acestea se adaugă războiul comercial dintre SUA și China.

„Războaie valutare”

O încetinire economică la nivel global va determina băncile centrale, inclusiv Rezerva Federală a Statelor Unite, să relaxeze și mai mult politicile monetare, a spus Dalio. Însă reducerea ratelor dobânzii până la sfârșitul ciclului economic poate să nu fie eficientă în stimularea economiei, a adăugat el. Dacă se va întâmpla, economiile din întreaga lume vor recurge probabil la slăbirea monedelor lor pentru a stimula creșterea, a spus el.

O monedă mai slabă face ca exporturile să fie relativ mai ieftine și, în unele cazuri, ajută piețele financiare. „Deci, cred că intrăm într-un mediu în care, în următorii trei ani, veți vedea mai multe războaie valutare”, a spus Dalio.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022