Update articol:

Fondatorul BioNTech: Europa va controla pandemia până la sfârșitul acestei veri

BioNTech

Ugur Sahin, a cărui firmă a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri împotriva coronavirus din lume, consideră că Europa va controla pandemia până la sfârșitul acestei veri.

Europa nu va mai putea fi blocată din cauza pandemiei de coronavirus până în această toamnă, a declarat duminică fondatorul companiei BioNTech din Germania.

Ugur Sahin, a cărui companie a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri în lupta împotriva COVID-19, a declarat ziarului Welt Am Sonntag că, probabil, actualele blocaje vor fi ultimele.

“În multe țări europene și SUA, probabil că nu vom avea nevoie de blocaje până la sfârșitul verii”, a spus el, adăugând: “Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor exista mutații, dar nu ne vor speria.”

Sahin, care și-a fondat firma împreună cu soția sa Özlem Türeci, a făcut comentariile într-un moment în care liderii UE sunt criticaţi din cauza acțiunii relativ lente de vaccinare din UE, în comparație cu țări precum SUA, Marea Britanie și Israel.

Sahin  spune că problemele de vaccinare se vor dovedi temporare, insistând că 70% dintre germani ar trebui să fie vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie. Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să găsească modalități de a accelera vaccinarea în Germania, refuzând să excludă cumpărarea vaccinului rusesc Sputnik V în afara schemei de achiziții comune a UE.

Merkel va purta luni discuții cu liderii regionali pentru a decide dacă renunță la planurile de redeschidere treptată a economiei, în timp ce ratele de infecție continuă să crească. Autoritățile germane spun că nivelul de incidență este peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori pe săptămână.

Acesta este pragul peste care spun că trebuie să impună reguli de distanțare mai stricte pentru ca sistemul de sănătate să nu fie suprasolicitat.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (19/01/2022)

Completare ordine de zi AGEA din 07.02.2022

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23(24).02.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/01/2022)

Demarare oferta plasament privat accelerat in OMV Petrom S.A.