Update articol:

Fondul pentru climă al lui Bill Gates intenționează să investească 15 miliarde de dolari în tehnologie curată

omicron gripa
  • Breakthrough Energy Catalyst, un fond care se află în cadrul Breakthrough Energy Group, care a fost fondat de Gates în 2015, a strâns până acum peste 1,5 miliarde de dolari de la companii și organizații caritabile.

  • Jonah Goldman, directorul general al BEC, a declarat pentru FT că fondul intenționează să investească de 10 ori această sumă.

  • Pe site-ul său, Breakthrough Energy descrie BEC ca un „program pentru a demonstra cum putem finanța, produce și cumpăra noile soluții care vor sprijini o economie cu emisii scăzute de carbon”.

 

Breakthrough Energy Catalyst, un fond privat-public susținut de miliardarul Microsoft Bill Gates, intenționează să investească până la 15 miliarde de dolari în proiecte de tehnologie curată în SUA, Regatul Unit și Uniunea Europeană, potrivit CNBC.

BEC, un fond care se află în cadrul Breakthrough Energy Group, care a fost fondat de Gates în 2015, a strâns până acum peste 1,5 miliarde de dolari de la companii și organizații caritabile. Dar Jonah Goldman, directorul general al BEC, a declarat pentru Financial Times că fondul intenționează în cele din urmă să investească de 10 ori această sumă, sau 15 miliarde de dolari. BEC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a CNBC.

Pentru a mobiliza 15 miliarde de dolari, Goldman a declarat pentru FT că fondul intenționează să utilizeze structuri financiare inovatoare și acorduri de parteneriat.

Pe site-ul său, Breakthrough Energy descrie BEC ca un „program pentru a demonstra cum putem finanța, produce și cumpăra noile soluții care vor sprijini o economie cu emisii reduse de carbon”. BEC se va concentra inițial pe captarea directă a aerului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe durată lungă și combustibilul durabil pentru aviație. Fondul intenționează să investească în proiecte mari care altfel nu ar fi viabile din punct de vedere financiar.

BEC a anunțat în septembrie că și-a asigurat investiții de la Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America și ArcelorMittal. De asemenea, a primit sprijin din partea Departamentului pentru Energie al SUA și a brațului executiv al UE, Comisia Europeană.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022