Update articol:

Fondul Proprietatea anunță numirea consorțiului de bănci de investiții pentru IPO-ul Hidroelectrica

Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitatea sa de Administrator de fond de investiții alternative și administrator unic al Fondului Proprietatea SA (“Fondul”), informează acționarii și investitorii că Fondul și Hidroelectrica au selectat consorțiul de bănci de investiții pentru IPO, care este compus din bănci de investiții internaționale, regionale și locale, potrivit unui comunicat de presă.

FP nu numește băncile din consorțiu.

În cadrul procesului de IPO, rolul băncilor de investiții selectate este de a recomanda structura optimă a tranzacției, de a promova palmaresul, precum și strategia și atractivitatea Hidroelectrica în rândul investitorilor locali și internaționali, de a plasa instrumentele financiare oferite în cadrul IPO-ului, precum și de a acorda asistență în procesul de listare.

Ilinca von Derenthall, Președinte al Comitetului Reprezentanților, a declarat: “Numirea băncilor de investiții este o etapă cheie și suntem foarte mulțumiți că a fost atinsă în procesul de IPO al Hidroelectrica. Credem cu tărie că IPO-ul și listarea ulterioară a companiei vor aduce beneficii semnificative pieței de capital românești și țării în ansamblu, având în vedere că are un mare potențial de a atrage investitori locali și străini importanți pentru liderul românesc în producția de energie electrică, una dintre companiile cheie din sectorul energetic din România. Încurajăm toate părțile implicate să continue colaborarea pentru a se asigura că atât oferta publică inițială, cât și listarea la bursă sunt finalizate fără întârziere.”

Comentând pe această temă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments România și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: „Selectarea băncilor de investiții marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO și listare a Hidroelectrica. Apreciem sprijinul tuturor părților implicate de până acum și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu consorțiul de bănci de investiții pe măsură ce vom continua procesul de pregătire pentru IPO și listare. Sperăm să putem finaliza această tranzacție de referință cât mai curând posibil.”

Fondul deține în prezent 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica (reprezentând aproximativ 77,2% din VAN al Fondului la sfârșitul lunii iulie 2022).

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)