Update articol:

Fondul Proprietatea își analizează opțiunile strategice, în contextul în care a primit o notificare privind dreptul de a participa la vânzarea Enel

Fondul Proprietatea (FP) își analizează opțiunile strategice, în contextul în care a primit o notificare privind dreptul de a participa la vânzarea Enel, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitatea sa de administrator de fonduri de investitii alternative si administrator unic („AFIA/ Administratorul de Fond) al Fondului Proprietatea S.A. („Fondul”), doreste sa informeze actionarii ca a primit o notificare de la Enel S.p.A. („Enel”) cu privire la exercitarea de catre Fond a dreptului de a participa la vanzare, in temeiul Acordului de Privatizare incheiat intre S.C. Electrica S.A. si Enel la data de 11 iunie 2007 privind achizitionarea si subscrierea de actiuni la Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Electrica Muntenia Sud S.A. („Contractul de Privatizare”), in legatura cu detinerile Fondului Proprietatea in capitalul social al Enel Energie Muntenia S.A. si al E-Distributie Muntenia S.A..

Notificarea dreptului de a participa la vanzare este declansata ca urmare a incheierii de catre Enel si societatea elena Public Power Corporation S.A. (“PPC”) a unui contract de vanzare a tuturor participatiilor detinute de Grupul Enel in Romania (https://www.enel.com/media/explore/search-press-releases/press/2023/03/enel-signs-agreement-to-sell-its-romanian-operations-to-ppc).

Fondul mai arată: “Fondul analizeaza optiunile sale strategice in contextul notificarii dreptului de a participa la vanzare, ca parte a angajamentului sau continuu de a creste valoarea pentru actionari. Orice vanzare potentiala in conformitate cu dreptul de a participa la vanzare, in cazul in care acesta va fi exercitat, va fi conditionata de finalizarea tranzactiei dintre Enel si PPC.”

Recent, Enel S.p.A. a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (“PPC”) un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni).

Finalizarea tranzacţiei, aşteptată în trimestrul al treilea al acestui an, este supusă unor condiţii întâlnite în mod obişnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităţilor antitrust competente.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii